S.A.R.S. - kmalu spet v slovenskih klubih

Ljubitelji in ljubiteljice beograjske rock skupine S.A.R.S., ki niza uspešnico za uspešnico in žanje uspeh za uspehom na koncertih širom bivše Juge, bodo spet prišli na svoj račun.

22. 11. 2012

Med 29. novembrom in 1. decembrom bodo S.A.R.S. nastopali v Ljubljani, Ajdovščini in Kranju.

S.A.R.S. - superzvezdnik z balkana!

Sveže amputirana roka Satrianija ali krajše S.A.R.S. je band, ki prihaja iz Beograda in je bil ustanovljen pred slabimi šestimi leti.

Do danes so izdali dva CD-ja, drugega 'Perspektiva' predstavljajo na turneji, prav pridno pa delajo tudi na gradivu za svoj tretji album, saj pravijo, da imajo precej svežih idej.

Glasba skupine S.A.R.S. je svojevrstna kombinacija pop, rock, reggae, hip-hop in blues glasbe, ki se odlično prepleta z elementi tradicionalne srbske folk glasbe.

Njihov najprepoznavnejši hit 'Budjav lebac' jih je ponesel med zvezde na področju balkana, kjer tudi redno koncertirajo in polnijo tako klube kot dvorane, na festivalih pa so že prava atrakcija.

Lansko leto je izšel njihov drugi album 'Perspektiva', sprva samo v elektronski obliki, pesmi z albuma pa si si lahko brezplačno pretočila z MTV portala, kar je izkoristilo preko 50.000 ljudi.

Veliko pozornosti je bil deležen tudi prvi angažiran single, video z albuma 'To rade'.

 

S.A.R.S. - priljubljeni tudi v Sloveniji

S.A.R.S. so se v Sloveniji zelo uspešno predstavili najprej kot predskupina Elvis Jackson v prepolnih Križankah in si preko poletja zagotovili vrsto uspešnih festivalskih nastopov tako v Sloveniji kot po celotni nekdanji Jugoslaviji, med drugim tudi na velikem odru Exit festivala, Rock Otočca, Schengen festivala in Festivala Lent (Večerov oder), da ne naštevamo manjših festivalov ...

Nič manj uspešna ni njihova pot v letu 2012, saj so neprestano na poti. Kmalu naj bi predstavili videospot za angažirano pesem Ustaj brate, kar je tudi eno od poslanstev popularnega srbskega septeta.

S.A.R.S. so se na tokratni krajši turneji odločili, da dvignejo temperaturo v manjših klubskih prostorih in vzpostavijo, kar je njim še posebej pisano na kožo, tesnejši stik s svojimi zvestimi    poslušalci in privrženci.

Koncerti na krajši klubski turneji:

  • 29.11. (četrtek) LJUBLJANA/ Orto bar (zagotovi si karte v predprodaji, blagajna Orto bara od 15.11.2012 dalje!)
  • 30.11. (petek) AJDOVŠČINA/ MC Hiša Mladih
  • 01.12. (sobota) KRANJ/ Trainstation


Vabimo te k ogledu njihovega aktualnega singla - 'Bojana':

 

Zasedba skupine: Žare (vokal), Lukac (kitara), Djole (bas kitara), Tihi (bobni), Bora (klaviature in harmonika), Pera (trombon in saksofon) in Sanja (vokal)