Richard Pell: Post-naravni organizmi Evropske unije

Ob razstavi 'Post-naravni organizmi Evropske unije' bo Richard Pell na predavanju predstavil Center za post-naravno zgodovino, katere direktor in ustanovitelj je.

12. 2. 2013

Center je bil ustanovljen leta 2007 z namenom poglabljanja znanja s področja kompleksnih povezav med kulturo, naravo in biotehnologijo.

Termin 'post-naraven' se nanaša na oblike življenja, ki smo jih ljudje namenoma (in namensko) spremenili skozi udomačitev, selektivno rejo ali genski inženiring.

Poslanstvo Centra je pridobivati, interpretirati in zagotavljati dostop do zbirke še živečih, ohranjenih in dokumentiranih organizmov post-naravnega izvora.

Richard Pell ustvarja na presečiščih znanosti, strojništva in kulture. Je ustanovitelj Centra za post-naravno zgodovino', centra za ozaveščanje  posvečenega zbiranju, dokumentiranju in razstavljanju življenjskih oblik, ki so bile načrtno spremenjene skozi proces selektivne reje ali genskega inženiringa. Pell je prav tako ustanovitelj mednarodno priznanega kolektiva 'Institute for Applied Autonomy' in profesor študija Electronic and Time-based Arts na Univerzi Carnegie Mellon.

Predavanje je podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.

Predavanje: Četrtek, 14. februar 2013 ob 20h

Razstava: do 22. 2. 2013

Galerija Kapelica kot del Zavoda K6/4 je clanica Asociacije, drustva nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na podrocju kulture in umetnosti.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri