Republikansko opredeljeni Donald Trump vztrajno izziva Obamo

Donald Trump, ameriški poslovnež, milijarder in pristaš republikanskega predsedniškega kandidata Mitta Romneyja, je dva tedna pred predsedniškimi volitvami poskrbel za novo obtožbo na račun Baracka Obame.

29. 10. 2012

Trdi pa tudi, da je predsedniški par resno razmišljal o ločitvi in da obstajajo dokumenti, ki to potrjujejo – zahteva za ločitev, ki nikoli ni bila podpisana.

Čeprav so številni pričakovali, da bo Donald Trump te dokumente tudi objavil, se to ni zgodilo.

Je pa zato objavil videoposnetek, na katerem ameriškega predsednika Baracka Obamo poziva, naj objavi dokument s svojimi ocenami s fakultete in prošnjo za izdajo potnega lista. V zameno za to bo – kot je napovedal v videu – namenil pet milijonov dolarjev katerikoli dobrodelni organizaciji, ki jo bo izbral Obama.

Trump je Obami določil tudi natančen rok za objavo dokumentov – 31. oktober do petih popoldne. Prepričan je, da je to ponudba, ki je Obama, po njegovem najmanj transparenten predsednik v zgodovini Amerike, 'ne bo mogel zavrniti':

»Na žalost ne vemo ničesar o večjem delu Obamovega življenja in pravzaprav je porabil milijone dolarjev, da bi tako tudi ostalo. Če objavite dokumente, bo to ustavilo vprašanja in tudi jezo številnih Američanov. Ne le, da bom srečen in zadovoljen jaz, ampak tudi ameriški narod in dobrodelna ustanova, ki ji bom izplačal denar.«

Barack ObamaSicer pa je Trump že doživel neuspeh s trditvijo, da Obama ni rojen na Havajih, ampak v Keniji, kar bi pomenilo, da sploh ne bi smel biti ameriški predsednik.

Gibanje čajank je Trumpa podprlo v teh trditvah, a je Obama lani objavil svoj rojstni list in širjenje izmišljotin se je takoj ustavilo.

Barack in Michelle sta prav 3. oktobra, ob prvem televizijskem soočenju z Mittom Romneyjem, proslavila 20-letnico zakona, čestitke pa sta si izmenjala tudi javno, z objavami na Twitterju.

»Pred 20 leti sem se poročil z ljubeznijo svojega življenja in najboljšo prijateljico,« je napisal Barack, Michelle pa mu je odgovorila:

»Hvala, da si vsak dan neverjeten partner, prijatelj in oče.«

Tim Jeras za revijo Nova

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri