Rekordni 10. Čarobni dan v Arboretum Volčji Potok

Dvajset tisoč obiskovalcev je uživalo v idilični nedelji.

Rekordni 10. Čarobni dan v Arboretum Volčji Potok (foto: Aleš Romaniuk, Katja Kodba, Kokicar Vesolja) Aleš Romaniuk, Katja Kodba, Kokicar Vesolja
10. 9. 2018

Dobrodelni Čarobni dan, ki je letos upihnil že svojo deveto svečko na tej idilični lokaciji, je v Arboretum Volčji Potok minulo nedeljo privabil okrog dvajset tisoč obiskovalcev, ki so uživali v nepozabnem dnevu.

Vreme je bilo tokrat kot naročeno za zabavo ob športnih in ustvarjalnih delavnicah, adrenalinskih doživetjih in poučnih vsebinah.

Otroci so tako lahko uživali ob nastopih Alenke Gotar, Gašperja Riflja, Eve Černe, ki je na oder pripeljala maskote iz muzikala Madagaskar, na svoj račun so prišli tudi njihovi starši, ko je svoje zimzelene melodije zapela skupina Pepel in kri.

Poleg petja in plesa je bil prava atrakcija tudi maskota Zdravko Lidl, s katerim je na Lidlovem teku zastavljeno traso premagalo skoraj 500 tekačev, svojo ustvarjalno žilico pa je več kot dva tisoč otrok uporabilo pri izdelovanju kar 40 kvadratnih metrov velike Lidlove XXL pobarvanke.

Po opravljenem Ustvarjalnem poligonu pa so s svojim podpisom na Zdravkov zid donirali 1 evro v obliki prehranskih dopolnil Zvezi Prijateljev mladine Slovenije.

Čarobni dan pa bo s pomočjo partnerjev in pokroviteljev več kot 100 otrokom iz socialno šibkega okolja omogočil obiskovanje obšolskih aktivnosti skozi celo leto.

Pripravila: Anja Plesec Kontrec
Foto: Aleš Romaniuk, Katja Kodba, Kokicar Vesolja