Recept: Slastni božični kruh (hitro in preprosto!)

4. 12. 2016
Recept: Slastni božični kruh (hitro in preprosto!) (foto: Profimedia)
Profimedia

Letos za božič pripravi slasten Božični kruh, s katerim bodo prazniki še bolj dišali ...

ZA 14 — 16 KOSOV POTREBUJEMO:

  • 50 g čokolade
  • 200 g datljev (brez koščic)
  • 100 g grobo sesekljanih orehov
  • 100 g rozin
  • 150 g moke
  • 150 g pirine moke
  • 1 žličko sode bikarbone
  • 2/3 zavitka suhega kvasa
  • 200 ml mleka
  • 1 jajce
  • 3 žlice olja
  • 1 žličko cimeta
  • 1 žličko nastrgane limonine lupinice
  • 2 klinčka (mleta) Maestro

Čokolado zrežite na pol centimetra velike kocke. Datlje drobno sesekljajte in jim primešajte orehe in rozine.

Zmešajte obe vrsti moke, sodo bikarbono in kvas ter dodajte še mleko, stepeno z jajcem in oljem. Na koncu primešajte še orehe, rozine, datlje in čokolado ter cimet, limonino lupinico in mleta klinčka.

Testo dajte v model za šarkelj in ga 50 do 60 minut pecite v pečici, segreti na 190 stopinj.

Božičnnemu kruhu lahko dodamo še druge okusne sladice, ali pa naredimo kar božični meni, lahko tudi veganskimi in presnimi poslasticami. Ogromno receptov te že čaka v reviji Nova Božična kuhinja. ŽE V PRODAJI!

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ