Rdeči noski - poslej vsak torek in sredo v čakalnici Pediatrične klinike

Rdeči noski že deveto leto prinašajo dobro voljo bolnikom po vsej Sloveniji.

25. 9. 2012

Rdeči noski so na Pediatrični kliniki, kjer so leta 2004 opravili svojo prvo vizito, predstavili, kako bo potekalo njihovo delo v čakalnicah ambulant Pediatrične klinike Ljubljana, kjer bodo odslej pri najmlajših pacientih vsak torek in vsako sredo.

Poleg novega programa na Pediatrični kliniki bodo Rdeči noski na svoj seznam bolnišnic oktobra uvrstili še Splošno bolnišnico Ptuj.

Tako bodo redno obiskovali že osem slovenskih bolnišnic, medtem ko ostale slovenske bolnišnice obiščejo dvakrat letno.

O pomenu dela Rdečih noskov za male bolnike je na predstavitvi nadaljnega dela Rdečih noskov spregovorila predstavnica Pediatrične klinike Majda Oštir dipl.m.s.:

»Tako bolni otroci kot zaskrbljeni starši se z zdravstvenimi težavami veliko lažje srečujejo, če v njihovo življenje vstopi oseba, ki zna na neobremenjen način sprostiti ozračje in za trenutek preusmeriti misli. Zato smo veseli, da se v prostorih Pediatrične klinike odvijajo še drugačne vizite – vizite s klovni zdravniki. Ob tej priložnosti bi se rada zahvalila Rdečim noskom in vsem njihovim podpornikom.«

Rdeče noske pri izpolnjevanju njihovega poslanstva podpira dolgoročni generalni pokrovitelj, farmacevtska družba Lek, član skupine Sandoz.

Več o Rdečih noskih si preberi na www.rdecinoski.org in FB strani Rdeči noski - klovni zdravniki.