Rdeče gibanje ob zaključku šole preplavlja Ljubljano!

Rdeča vročica ob zaključku šolskega leta se nezadržno približuje in z odštevanjem dni temperatura temu primerno narašča.

7. 6. 2013

V petek, 21. junija, se v Slovenijo vrača gigant plesne glasbe osrednji član priznane Swedish House Mafie – Axwell.

Za mešalno mizo se mu bodo pridružili še italijanski ljubljenci Davida Guette Daddy's Groove, trance virtuozi Ørjan Nilsen in duo Aly&Fila ter priznani domači ekipi Vanillaz in Sharkastiquetunes.Veliki open air dogodek na kultnem Bežigrajskem stadionu obeta pestro dnevno dogajanje, bogato scenografijo in številne atrakcije, ki bodo že petič zapored upravičile sloves rdečih zabav kot najbolj norih elektronskih zabav v Sloveniji, tokrat ob zaključku šolskega leta.

Veliki open-airpartyza

Black Pony izpolnjuje obljubo o ponovitvi rdečega poletnega spektakla, tokrat v nadgrajeni in podaljšani festivalski izvedbi na prostem.

Kultni Bežigrajski stadion se bo v petek, 21. junija, prelevil v pravo urbano središče sredi Ljubljane, ki bo ponujalo bogate dnevne aktivnosti in zanimive aktivacije, zaradi katerih se bo splačalo priti na zabavo že čez dan.V zasnovo prizorišča se vključuje elemente prostorsko razgibanih detajlov: rdeča bo še vedno krovna barva popolne»party« izkušnje, samo prizorišče pa bo opremljeno s simulacijami urbanega vzdušja. Tako bo na stadionu obiskovalce razvajala in hladila mestna plaža, dinamično glasbeno dogajanje pa bodo popestrile še zabavne lunapark atrakcije, bodypainting, plesni artisti in polno ostalih drobnih pozornosti za obiskovalce – vse v duhu nepozabne poletne izkušnje. Na posebej ugodno žurersko počutje bodo vplivale tudi ugodne cene pijač in odlična glasbena poslastica, kinam jo bodo servirali priznani domači in tuji virtuozi elektronske glasbene scene.

Axwell bo srčika zabave

Osrednje ime letošnje rdeče zabave je brez dvoma Axwell, ki je postavil standarde v plesni glasbi in ustvaril številne svetovne hite ter bil v zadnjih dveh letih za grammyja nominiran kar dvakrat.

Vodilni član SwedishHouseMafie, odmevne trojice DJ-jev, ki je podrla številne rekorde, nam bo ob začetku poletja serviral svežo porcijo plesnih bitov in tako bo Red Summer Party, skupaj z obiskovalci, odprl nov trend v plesni glasbi.

Za zadovoljstvo privržencev trance melodij bodo poskrbeli priljubljeni trancevirtuozi.

Množico bo tako plesala na ritme evforičnega duaAly & Fila, egipčanske senzacije, ki se zelo hitro vzpenja na lestvici DJ Mag. Dvojec slovi po značilnem pozitivnem in lahkotnemzvoku, ki ga poznavalci primerjajo z imeni svetovnega kova kot so Armin Van Buuren, Paul Van Dyk in Ferry Corsten.Drugo trance ime je neustavljivi ØrjanNilsen, ki odločno osvaja največje svetovne metropole. Norveški producent in DJ zelo rad eksperimentira, v svojih setih pa raziskuje temnejše in trše zvoke. Njegovi remiksi navdušujejo imena kot so Armin van Buuren, Ferry Corsten, Markus Schulz, Above & Beyond, Cosmic Gate in mnoge druge svetovno znanedidžeje.

Nikakor pa ne gre prezreti tudi ljubljencev Davida Guette, Daddy's Groove, ki bodo poskrbeli, da bo mera house ritmov polna.

Italijanska trojica je sodelovala z veliko znanimi imeni in naredili izvrstne remixe zvenečih imen popularne glasbe kot so Kylie Minogue, Whitney Houston,James Blunt, Skunk Anansie, David Guetta, Usher & Ludacris, Enrique Iglesias, The Wanted, Ingrosso, Angello & Laidback Luke, Louie Vega, The Shapeshifters, Quentin Harris in Sandy Rivera. Uspešno so sodelovali tudi z Axwellom, morda pa bodo tudi tokrat pripravili kakšen skupen nastop posebej za slovenske oboževalce. Domače barve bodo zastopali Vanillaz in ekipa Sharkastique Tunes, ki bodo poskrbeli, da bodo telesa obiskovalcev primero ogreta še pred nastopom velikih zvezd elektronske glasbe.

Rdeče gibanje bo zavzelo Ljubljano

Rdeča norija se bo začela že v popoldanskih urah, natančneje ob 17.uri, pod milim nebom in končala pod zvezdami.

Po dogajanju na prostem pa se zabava ne bo zaključila. Rdeče gibanje bo preplavilo celotno Ljubljano, saj bodo noč organizatorji podaljšali z afterparty-ji v priljubljenih ljubljanskih klubih, kjer se bo plesalo do jutra. Izbrane lokacije bodo v kratkem objavljene na uradni Facebook strani Red Party, razkrivamo pa, da bodo tematsko obarvane glede na glasbeni okus. Letošnji poletni spektakel bo tako presegel ustaljene časovne okvire in zagotovil najdaljšo rdečo zabavo doslej.

Več informacij www.redparty.eu.