Razstava ob 30-letnici OI Sarajevo 1984

Letos obeležujemo 30 let od zimskih olimpijskih iger v Sarajevu.

Slovenski navijači z Vučkom, foto: Goran Antley (foto: Goran Antley) Goran Antley
13. 2. 2014

Davnega leta 1984 je Sarajevo odprlo svoje srce in ponudilo dobrodošlico vsem, ne glede na to, od kod so prihajali, ne glede na rasno ali versko pripadnost, ideološko ali politično opredeljenost.

V Sarajevo je prišlo rekordno število udeležencev – športnikov in njihovih navijačev – skupaj več kot 250.000.

Olimpijske igre v Sarajevu so bile resnični praznik športa in mladosti našega planeta in ponovno so vsemu svetu pokazale, kako ogromno vlogo ima šport pri utrjevanju mira, prijateljstva in razumevanja med narodi.

V četrtek, 6. februarja, so tako odprli dve razstavi v spomin na olimpijsko Sarajevo – razstavo fotografij s sarajevskih OI, ki je delo fotografa Nina Mihelaka v Slavkovem domu, Golo brdo 8, Medvode.

Dogodek je organizirala ambasada Bosne in Hercegovine v Sloveniji. V Kranju pa so razstavo 30 let od zimskih olimpijskih iger v Sarajevu odprli kar v Mestni hiši. Na razstavi je na ogled zbirka spominskih predmetov, ki jih hrani Slavko Hočevar, in gradivo avtorja olimpijske maskote Jožeta Trobca.

Morda te bo zanimalo tudi:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri