Razstava ilustracij Zvonka Čoha v Mestni hiši

V Steklenem atriju ljubljanske Mestne hiše so razstavljene ilustracije Zvonka Čoha, ki so nastale za slikanico Od lintverna - ljudske pravljice, ki jo je za knjižno obliko zapisala pravljičarka Anja Štefan.

6. 11. 2013

Razstava, ki sta jo pripravili Mestna občina Ljubljana in Mladinska knjiga Založba, bo na ogled do 24. novembra 2013.

zmaj

Pravljičarka Anja Štefan je iz zapuščine ljudskega pripovedovalca Antona Dremlja - Resnika izbrala čarobno pravljico o revnem sinu, ki se napoti po svetu, tam pa ga čaka spopad s samim lintvernom – neusmiljenim zmajem z nič manj kot devetimi glavami, ki bruha ogenj in žveplo. Že nič koliko mladeničev se mu je poskušalo postaviti po robu, a mu še nihče ni bil kos. Mladenič ob čarobni pomoči opravi z zmajem, a za srečen konec in poroko s kraljevo hčerjo se mora še enkrat dokazati.

Zvonko Čoh, slovenski ilustrator in avtor animiranih filmov, se je rodil leta 1956 v Celju. V Ljubljani je končal Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo in študiral slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost, kjer je leta 1981 diplomiral pri profesorju Janezu Berniku. Študij slikarstva je nadaljeval na ljubljanski specialki pri profesorju Štefanu Planincu. Že v času specialke se je začel ukvarjati z risanim filmom in ilustracijo. Danes deluje na področju ilustracije, stripa, vizualnih komunikacij, umetniškega animiranega filma in oglaševalskih televizijskih spotov.