Letos pripravi PRAZNIČNO VEČERJO, o kateri se bo govorilo (s samimi PRESEŽKI, seveda!)

Praznična večerja lahko z izbrano hrano in družbo ostane zapisana v spominu z zlatimi črkami. Če bi se rada dobesedno po kraljevsko razvajala, ne da bi morala zato trpeti tvoja denarnica, sledi tem namigom.

Letos pripravi PRAZNIČNO VEČERJO, o kateri se bo govorilo (s samimi PRESEŽKI, seveda!) (foto: PROMO) PROMO
13. 12. 2019 | Promocijsko sporočilo

Izbiraj hrano z novim pristopom

Vsi vemo, kaj običajno spada na božično ali novoletno mizo – a če želiš letos narediti vtis, se odmakni od te tradicije. Glede na okus udeležencev si zamisli hrano, ki je nihče ne bo pričakoval na mizi, a jo obenem postrezi tako, da bo s seboj prinesla tisti pravi praznični pridih (namig 1). Po drugi strani pa lahko ponudiš običajno božično-novoletno jed, vendar jo postrezi na inovativen način (namig 2). 

Namig 1: Namesto lososa postrezi dimljeno slanino z medom, ki jo najdeš tudi med Lidlovimi izdelki Deluxe. Suhe slive napolni s koščki sira in jih ovij v rezine slanine, ki jo pritrdi z zobotrebcem. V namaščeni ponvi jih pred postrežbo popeci z obeh strani, da slanina postane hrustljava, sir pa se zmehča. Postrezi vroče.

Namig 2: Lososa, ki ga prav tako najdeš med izdelki Deluxe, postrezi s pestom iz mete in pistacije. V terilniku dobro zmečkaj pistacijo, olivno olje in metine liste, da dobiš pesto, z njim namaži soljene filete lososa in jih v pečici, ogreti na 200 stopinj, peci 30 minut.

Naredi vtis s predjedjo

Ko želiš drugačnost in vtis razkošja, se osredotoči predvsem na predjedi ter sladico in vino, ki ga boš postregla ob jedeh.

Predjed: Postrezi gurmansko pašteto iz račjih ali gosjih jeter ter britanski sir čedar. Vse izdelke lahko najdeš tudi v Lidlovi liniji Deluxe. Zraven ponudi kruhke, ki si jih popekla z olivnim oljem in česnom. Če ti ni do aromatične paštete in čedarja, pa so lahko popolna alternativa sipine testenine iz iste Lidlove linije. Nihče ne bo ostal zaprtih ust, verjemi!

Sladica: Seveda, o tem ni dvoma, največji vtis luksuza na mizi ti bo prinesla crème brûlée, vendar tudi znameniti francoski makroni ne bodo prav nič zaostali za njo. Če si vešča v pripravljanju domačih sladic, se lahko lotiš tudi tega precej zapletenega recepta, nadvse slastne makrone popolnih oblik pa prav tako najdeš v Lidlovi liniji Deluxe. Francoske sladice so zakon, ko govorimo o prestižni večerji!

Vino: Penine so običajno postrežene kot aperitiv ali pijača, s katero nazdravimo, lahko pa so tudi popolna spremljava praznični večerji. Tako polsuha kot suha penina se lepo družita s slano hrano, lososom, mesom in sirom. Muškatna penina je odličen aperitiv, lepo pa se ujema tudi s sladicami. Če ti je bolj pri srcu rdeče vino, pa poskrbi, da bo to resnično kakovostno. Da pokažeš nov nivo luksuza, ki sledi trendu skrbi za zdravje in dobro počutje, lahko na primer izbereš bio vino, ki ne vsebuje kemičnih sredstev. Poleg penine tudi bio vino najdeš med Lidlovimi izdelki Deluxe.

Izbiraj izdelke Deluxe 

Da narediš božansko praznično večerjo, vendar ob tem ne zapraviš celega premoženja, lahko torej izbereš vrhunske izdelke linije Deluxe v trgovinah Lidl, ki so namenjeni prav kulinaričnemu uživanju na najvišji ravni. S tem pa boš ob praznikih obenem naredila še nekaj dobrega. Preberi, kako! ↓

Lidl Slovenija se je letos v praznike zavrtel s kampanjo »praznujemo zaupanje«, s katero se kupcem zahvaljuje za vsakodnevno izbiro in zaupanje. Slednje je ena od najpomembnejših sestavin dobrih medosebnih odnosov, saj nas povezuje, združuje in zbližuje, tako kot prazniki. Ker je resnično vredno praznovati le tisto, kar je dobro za vse, bo Lidl tudi tokrat z donacijo od prodaje izdelkov Deluxe že 7. leto zaporedoma namenil sredstva URI Soča.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola lahko škoduje zdravju!