Radovljica gosti svoj tretji festival čokolade

V starem mestnem jedru Radovljice lahko okušaš, vonjaš in opazuješ čokolado v raznolikih oblikah, okusih in barvah. Vsako leto se namreč aprila tam odvija Festival čokolade, prvi in edini v Sloveniji.

Radovljica gosti svoj tretji festival čokolade (foto: profimedia) profimedia
9. 4. 2014

Radovljica je največji kraj turistične destinacije Radol'ca, ki je svoj slogan pristno sladka dobila tudi zaradi bogate tradicije čokolade, ki jo v Lescah izdelujejo že od leta 1922. Prav to je tudi razlog, da so pričeli z organizacijo Festivala čokolade v neposredni bližini.

Prireditev se odvija na Linhartovem trgu in v Radovljiški graščini v starem mestnem jedru Radovljice. Na festivalu se predstavljajo proizvajalci čokolade iz Slovenije in tujine, poleg njih pa tudi nekateri drugi ponudniki čokoladnih jedi.

Na samem festivalu čokolade, 12. in 13. aprila, bodo Okusi Radol'ce ponujali jedi in pijače brez čokolade, ki jih bo mogoče lahko plačati z degustacijskimi kuponi.

Vsaka čokoladnica ima v ponudbi več izdelkov za degustacijo. Obiskovalec zamenja degustacijske kupone za ponujene izdelke, navadno en kupon za en izdelek. Izjema so večji čokoladni izdelki, kjer se dva kupona zamenjata za en izdelek.

Prodajna mesta degustacijskih kuponov bodo ob vhodu na prizorišče festivala, na trgu pred cerkvijo in v Radovljiški graščini.

Več o tem tudi na www.festival-cokolade.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri