Prvič sem obiskala glasbeni festival Sziget! 5 spoznanj

Eden izmed največjih glasbenih festivalov je na mojem bucket listu potrpežljivo čakal že nekaj let in ponosno lahko oznanim, da sem ga letos tudi obkljukala. Domov sem prišla z nahrbtnikom nepozabnih spominov in odličnimi nasveti zate, če ga boš obiskala naslednje leto.

Prvič sem obiskala glasbeni festival Sziget! 5 spoznanj (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
30. 8. 2019 | Promocijsko sporočilo

Dobra družba je ključ …

Če imaš to možnost, je najboljše, da se zberete v skupini najmanj treh. Festival ponuja odlično izhodišče za dekliški izlet, kamor lahko vključite tudi ogled Budimpešte, nič manj zabavno pa ne bo, če se vam priključi še moški del ekipe. Na festivalu lahko prav tako navežete stike z ostalimi obiskovalci in se vaša skupinica kaj hitro poveča.

Načrtovanja se loti vnaprej

In se tako izogni višjim stroškom obiska festivala. Če kupiš karto že oktobra, ko gredo le-te na prodaj, lahko privarčuješ tudi do štirideset odstotkov cene, zato pozorno spremljaj uradno spletno stran za več informacij.

Nekaj mesecev prej lahko rezerviraš tudi karto za vlak ali avtobus, prav tako pa se ti bo obrestovala zgodnja rezervacija nastanitve (sama sem izbrala Airbnb). Ne pozabi, da lahko vedno kampiraš tudi na festivalu v šotorih.

Sziget je več kot le glasba

Res je, da se na festivalu zvrstijo največje glasbene zvezde, med katerimi so bili letos Ed Sheeran, Martin Garrix, Post Malone, The 1975, Florence & The Machine in Years and Years, vendar ne gre spregledati preostalega dogajanja. Plesne in gledališke delavnice imajo svoj čar, ko čez dan čakaš na večerne koncerte.

Obleci se … praktično

In ne v bele superge kot sem to storila sama (ups). Vsekakor si lahko dovoliš obleči vse tisto, česar drugače ne bi in si pri tem ustvarjalna, vsekakor pa ostani trdno na tleh in pusti petke (ali debele puloverje) doma.

Zakaj moraš iti tudi ti!

Če želiš prestopiti svojo cono udobja o obisku ne razmišljaj predlogo, saj so spontane odločitve v življenju najboljše. Dobra glasba, zabava in idilično vzdušje so dovoljšni razlogi, da naslednje leto s festivala objavljaš nore fotografije tudi ti.