Prostovoljec leta 2012 bo kmalu znan

Mladinski svet Slovenije (MSS) letos ponovno, že enajstič, pripravlja zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta, ki bo v sredo, 26. junija, ob 16:00 na Brdu pri Kranju (Kongresni center, dvorana Grandis).

Prostovoljec leta 2012 bo kmalu znan (foto: shutterstock) shutterstock
18. 6. 2013

Častni pokrovitelj projekta Prostovoljec leta je predsednik RS Borut Pahor, ki bo prireditev tudi gostil, in sicer v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport. Pri podelitvi priznanj bodo tako poleg predsednika sodelovali še ministrica dr. Anja Kopač Mrak, minister dr. Jernej Pikalo ter predsednica MSS Tea Jarc.

V natečaj je letos 152 različnih prijaviteljev prijavilo 187 posameznikov in 64 projektov; vse statistike natečaja so letos rekordne.

Na prireditev na Brdu so povabljeni vsi prijavljeni prostovoljci in predstavniki institucij – prijaviteljev v natečaj, med katerimi so različne mladinske, humanitarne in druge nevladne organizacije, centri za socialno delo, socialni zavodi, šole ipd. Tudi tokrat bodo podelili nazive najboljšim prostovoljcem in projektom: Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih kategorijah in naziv Naj prostovoljski projekt ter dve posebni priznanji ; posebej pa še naziva Naj mladinski voditelj in Naj mladinski projekt.

Imena nagrajencev bodo znana šele ob sami podelitvi; lahko pa navedemo, da ključni nagrajenci prihajajo iz naslednjih mest oz. njihove bližnje ali daljne okolice: Ajdovščina, Jesenice, Koper, Ljubljana, Maribor, Ormož in Šentjur.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri