Projekt Star papir za novo upanje ponovno zaživel

Društvo Ekologi brez meja letošnjo jesen ponovno organizira vseslovensko akcijo z nazivom Star papir za novo upanje 2012, v kateri bodo vrtci, šole, srednje šole, podjetja, javne organizacije in vsi posamezniki zbirali star papir.

19. 9. 2012

Podjetje Dinos jim bo en dan v novembru brezplačno zagotovilo zabojnik in prevoz zbranega papirja. Sredstva od zbranega papirja bodo v celoti namenjena v dobrodelne namene; prejemnika sredstev bodo izbrali otroci in mladina preko natečaja. V sklopu akcije želijo organizatorji povezati varstvo okolja in dobrodelnost, poleg tega pa bodo v oktobru in novembru Ekologi brez meja organizirali tudi nekaj delavnic ter skupaj z umetniki postavili papirnato umetnino. Prijave na akcijo se zbirajo do 30. septembra.

Akcija zbiranja starega papirja bo po različnih krajih v Sloveniji potekala v mesecu novembru 2012.

Lokacije zbirnih točk za zabojnike in naraščajočo količino starega papirja bo mogoče po zaključenih prijavah spremljati preko zemljevida na spletni strani projekta.

K zbiranju papirja organizatorji vabijo vse vrtce, osnovne in srednje šole, fakultete, zavode, podjetja in javne organizacije, ki imajo namen pospraviti nakopičen star papir oziroma čistiti svoje arhive, da se čim prej prijavijo na akcijo. Prijave na akcijo potekajo preko spletne prijave za izobraževalne ustanove ter podjetja in javne organizacije, in sicer od 10. septembra do 30. septembra 2012.

Sredstva, ki bodo zbrana s pomočjo starega papirja, bodo tudi letos šla v dobrodelne namene. Organizatorji si želijo, da bi akcija čim bolj pritegnila mladino, zato so odločitev, komu ponuditi pomoč v Sloveniji, prepustili njim. V ta namen je v sklopu akcije zbiranja starega papirja organiziran nagradni natečaj za najboljši predlog.

Izobraževalne ustanove bodo za svojo pomoč tudi nagrajene:

  • Vzgojno-izobraževalna ustanova, ki bo zbrala največ starega papirja, bo za nagrado prejela koncert po izboru organizatorja akcije.
  • Ustanova, ki bo prispevala najboljšo idejo za nakazilo sredstev, pa bo nagrajena s posebnimi zvezki iz recikliranega papirja za vse učence oz. dijake.

Pomembni datumi:

  • akcija zbiranja papirja bo potekala ves mesec november po celi Sloveniji
  • vse ustanove, ki bi želele sodelovati pri akciji, se morajo nanjo prijaviti; prijave potekajo od 10. septembra do 30. septembra 2012, za posameznike prijave niso potrebne
  • vzgojno-izobraževalne ustanove bodo ob prijavi na akcijo lahko hkrati tudi sodelovale s svojimi idejami na natečaju za najboljši predlog za dodelitev sredstev od akcije
  • v času trajanja sejma Narava-zdravje med 11. in 14. oktobrom 2012 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo na ploščadi pred razstaviščem potekala preliminarna akcija zbiranja papirja: nameščen bo Dinosov zabojnik za zbiranje starega papirja, kamor bodo obiskovalci lahko prvič prinesli svoje zaloge
  • v oktobru in novembru  bodo Ekologi brez meja izvajali delavnice izdelovanja iz papirja
  • v sodelovanju z umetniki bodo Ekologi brez meja v mesecu novembru izdelali posebno umetniško atrakcijo
  • rezultati akcije in natečaja bodo objavljeni najkasneje 6. decembra 2012

Več informacij na spletni strani Ekologi brez meja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri