Pripravi se na novo študijsko leto s temi petimi triki

Pripravljena ali ne, novo študijsko leto je pred vrati! Ne glede na to ali si celo poletje potovala po Evropi s svojo najboljšo prijateljico, preživljala romantične vikende s svojim fantom, opravljala študentsko delo, cele dneve preležala ob gledanju popularnih Netflix serij ali se zabavala na morju, zdaj je čas, da svoje misli spet osredotočiš na študij. Zate smo pripravili 5 koristnih nasvetov, s katerimi se boš lažje pripravila na začetek novega študijskega leta in ga tudi uspešno zaključila:

26. 8. 2019 | Promocijsko sporočilo

1. PRIPRAVI ŠOLSKO TORBO

Obstaja morda kaj bolj zabavnega od nakupovanja novih šolskih potrebščin? Definitivno ... vendar je lahko tudi kupovanje novih šolskih potrebščin prav zabaven podvig. Pomembno je, da si omisliš zvezke, v katere boš z veseljem zapisovala nove šolske vsebine. Ne pozabi pa tudi na planerje, beležnice in koledarje, v katere si boš zapisovala vse svoje obveznosti in plane ter tako ostala organizirana skozi celotno študijsko leto.

2. NE ZANEMARJAJ UČENJA

Ta nasvet ti je od vseh verjetno najmanj všeč, vendar boš le z učenjem dosegla vse svoje cilje in v prihodnosti postala uspešna. Določi si število ur, ki jih boš na teden namenila učenju in se svojega plana tudi drži. Pospravi svojo sobo, pripravi mizo za produktivno učenje in za učenje pripravi tudi svoj prenosni računalnik. Če za učenje uporabljaš prenosni računalnik, je pomembno, da iz vidnega polja odstraniš vse vsebine, ki bi lahko med učenjem odvračale tvojo pozornost in jih zamenjaš z dokumenti, ki jih potrebuješ za učenje. Na računalniku lahko prav tako poiščeš vsebino, ki te bo med učenjem motivirala in si jo shraniš za čase, ko ti bo med učenjem težko.

3. PRIPRAVI SVOJ OUTFIT NOČ PREJ

Si tudi ti ena izmed tistih, ki potrebujejo kar nekaj alarmov, preden vstanejo iz postelje? Zate imamo prav poseben nasvet. Svoj outfit za naslednji dan, si sestavi kar pred spanjem in si tako zjutraj prihrani vsaj 5 minut dragocenega spanca. Če boš svoja oblačila in čevlje izbrala noč prej, se boš prav tako izognila impulzivnemu izbiranju oblek in nikoli ne boš nase navlekla prve stvari, ki jo boš zagledala v omari. Noč prej, pa ne pozabi pripraviti tudi svoje torbice in poskrbi, da boš vedno imela s seboj stvari, ki jih potrebuješ.

4. NE POZABI NA TELOVADBO

Ne glede na to, kako pester urnik imaš, nikoli ne pozabi na zdravo prehrano in telovadbo. Ravno pravilna prehrana je ključnega pomena, da bodo tvoji možgani dobili hranljive snovi in nikoli ne boš ostala brez energije. Pazi tudi, da ne pretiravaš s količino popite kave. Vsaj 3x na teden se poskusi spotiti ob svoji najljubši vadbi, ob kateri se povrhu lahko družiš tudi s svojo najboljšo prijateljico. Za veliko količino energije pa poskrbi tudi, da nikoli ne ostaneš brez zadostne količine spanca.

5. VZEMI SI ČAS ZASE

Vsaj 1x na teden si vzemi čas samo zase, dihaj in si odpočij. Počni aktivnosti, v katerih uživaš, poslušaj glasbo, ki te sprošča, beri vsebine, o katerih se rada učiš, odpravi se po nakupih, skuhaj nekaj novega, obišči bližnji hrib, delaj jogo, meditiraj, pripravi si kopel in masko za obraz, pojdi plavat, poglej nov film, preživljaj čas z družino ali pa si samo vzemi odmor od družbenih medijev.