Priporočamo: OSM minutes of 2015 – projekcija kratkih filmov

OSM minutes of 2015 je video projekt, ki mu pri nas ni para. V prvem tednu januarja 2015 je mlad dvojec, ki sestavlja video produkcijsko ekipo OSM films zavihal rokave, prižgal kamero in klapa je padla.

4. 1. 2016

Od tedaj sta vsak teden v letu posnela, zmontirala in svetu pokazala okoli minuto dolg film, ki je skupaj z drugimi kmalu postal ogledalo spreminjanja pokrajine, letnih časov, ljudi in enkraten vpogled, kaj se da ustvariti.

K projektu sta povabila izjemne ljudi, ki so bodisi s svojim delom bodisi z načinom življenja postali del OSM minut. Janja Videc jima je, denimo, dovolila pokukati v zakulisje fotografiranja svoje kolekcije, Klemen Košir je pokazal, s kakšnim užitkom na svojih delavnicah prenaša znanje o peki kruha, stopila sta v svet Mete Wraber pred njeno razstavo.

Za pokušino si oglej tale video:

S Fat Rat sta njune grafike risale na steklo, bila sta na trgatvi, Dnevu restavracij z Mačjimi pitami in kuharsko druščino, pridružila sta se kolesarjem na nočni dirki, obiskala mačje zavetišče Mačji dol, posnela zakulisje ustvarjanja kratkega animiranega filma, Flow festival, Ljubljano pozimi, poleti in jeseni, jutranji Rovinj na vrhuncu poletne vročine, divjo Kreto v oktobru in bila priča nepozabnim OSM minutam letošnjega leta.

Vseh 52 kratkih filmov se bo 9. januarja 2016 ob 21. uri ob druženju s sodelujočimi pri projektu odvrtelo v ljubljanskem lokalu Pritličje, zadnji, 53., iz leta 2015 pa bo doživel premierno projekcijo.

Pridi, OSM bo!

P. S. Dogodku lahko slediš tudi na Facebooku!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri