Priporočamo: glasbeno poslastico American Songbirds

Večer s štirimi izjemnimi pevkami in kantavtoricami ...

Priporočamo: glasbeno poslastico American Songbirds (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
4. 3. 2015

V torek, 10.  marca, bo v Ljubljani v okviru Cankarjevih torkov v Klubu CD koncert American Songbirds s štirimi izjemnimi pevkami in kantavtoricami.

Nastopile bodo ...

Kyrie Kristmanson (Ottawa, Kanada), glas, kitara

Pri dvaindvajsetih letih je Kyrie Kristmanson že zrela glasbena osebnost. Piše avtorske pesmi, ki jih izvaja ob spremljavi kitare in jih glasbeni izvedenci opisujejo kot 'nenavadne in edinstvene' ter 'sveže in prevzemajoče'.

Skladbe se napajajo pri srednjeveški glasbi, sodobnem folku, popu in jazzu, a se izmikajo vsaki opredelitvi. Očarala je občinstvo London Jazz Festivala ter med drugim nastopila z Emily Loizeau in Sophie Hunger.

Na njenih posnetkih je moč slišati minimalistično akustično kitaro, cvrčanje škržatov in pretanjene tolkalne elemente. Živahno pevko, ki rada filozofira o lepotah narave, mistiki in duhovih, domiselno spremlja zračna jazzovska trobenta.

Rachelle Garniez (New York), glas, harmonika, klavir, klaviola
Dave Hofstra, kontrabas

Newyorčanko Rachelle Garniez sta Billboard Magazine in The New Yorker opisala kot »drugačne vrste divo« in »svobodnega duha«. Njene edinstvene, lirične in melodične skladbe je New York Times označil za »romantične, rapsodične in občasno izredno humorne.«

Sodelovala je s številnimi zasedbami v raznolikih žanrih, kot so rock, blues, country, latino, klezmer, jazz in klasika založnikov Tin-Pan-Alley. Pri lastni založbi Real Cool Records je izdala že pet zgoščenk.

Ashia and the Bison Rouge (Portland, Oregon), violončelo, glas
Olga Kwiatek, violina

Celovit svet zvokov in glasov, ki jih kantavtorica ob spremljavi čela spoji v kalejdoskop pesmi. Na plan vzniknejo njene slovanske korenine, njen materni poljski jezik, otroštvo, odraščanje ob zvokih ameriške folk glasbe ter številne klasične ljubezni in projekti v kombinaciji s popom in punkom.

Nad vse to se pne glas, ki je zmožen brezšivno drseti iz dramatičnih globin v grleni alt in nebeški sopran. Poslušalca prevzame z mešanico kabaretne drznosti, liričnostjo dive, slovanske nostalgije in igrivim šansonom. Med drugim nastopa tudi s Cirque du Soleil. Ashia pripada skupini mladih talentov iz ZDA, kot so Joanna Newsom, Regina Spector in Amanda Palmer, ki slovijo po spletu klasike in popa.

Daisy Chapman (gostja iz VB), klavir, glas
Sue Lord, violina, glas

Nadarjeno kantavtorico s presunljivim vokalom lahko slišimo v filmih Johna Parisha in na televiziji, njen gibki in prilagodljivi klavirski slog pa so odkrili britanski progresivni rockerji Crippled Black Phoenix in jo povabili na svojo evropsko turnejo in nastop na Kitajskem.

Sodelovala je s slovitimi umetniki, kot so Howe Gelb, Karima Francis in Jenn Bostic, ter gostovala po ZDA, na Poljskem in v Nemčiji. Objavila je dva studijska albuma in za The Green Eyed (2009) prejela nagrado Independent Music Award. Priznanje ji je zagotovilo vabila na vodilne britanske festivale Glastonbury, Wychwood in 2000 Trees.

Vsak nastop traja 35 minut, informacije o vstopnicah pa najdeš na spletni strani Cankarjevega doma.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri