Prihaja znanstveno - fanstastično Medzvezdje

Naš čas na Zemlji se bliža koncu in skupina raziskovalcev se poda na najbolj pomembno odpravo v zgodovini človeštva: potujejo onkraj naše galaksije, da bi dognali, ali ima človeštvo morda prihodnost nekje med zvezdami.

1. 11. 2014

Priznani filmski ustvarjalec Christopher Nolan (franšiza The Dark Knight, Inception) v Medzvezdju režira oskarjevce Matthewa McConaugheyja, Anne Hathaway, Ellen Burstyn in Michael Caina, oskarjevo nominiranko Jessico Chastain in Billa Irwina. Igrajo še Wes Bentley, Casey Affleck, David Gyasi, Mackenzie Foy in Topher Grace.

Scenarij sta spisala Christopher Nolan in Jonathan Nolan; producirali so Emma Thomas, Christopher Nolan in Lynda Obst, izvršni producenti pa so bili Jordan Goldberg, Jake Myers, Kip Thorne in Thomas Tull. Za kamero so z Nolanom sodelovali direktor fotografije Hoyte Van Hoytema ter za oskarja nominirana scenograf Nathan Crowley in kostumografinja Mary Zophres. Glasbo je zložil z oskarjem nagrajeni skladatelj Hans Zimmer.

Warner Bros. Pictures in Paramount Pictures v sodelovanju z Legendary Pictures predstavljata film Medzvezdje Christopherja Nolana v produkciji podjetij Syncopy in Lynda Obst Productions.

MEDZVEZDJE (INTERSTELLAR) – v kinu od 6.11.

V Ljubljani si boš film lahko ogledala v Cankarjevem domu.

Info

Režija: Cristopher Nolan

Scenarij: Jonathan Nolan, Christopher Nolan

Igrajo: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Topher Grace, Wes Bentley, Casey Affleck, Michael Caine in drugi

Žanr: akcijska znanstveno-fantastična avantura