Prihaja zimski Festival Panč

Festival stand-up komedije Panč je postal v Sloveniji že prava stalnica in že četrtič se vrača tudi v svoji zimski različici.

14. 1. 2013

Dva večera zapored se bomo tako lahko zabavali ob domislicah 10ih izbranih komikov iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Kanade.

Panč bo že drugo leto zapored potekal v času velikega kulturnega praznika 8. in 9. februarja in to v hramu naše kulture Cankarjevem domu.

Program bo tudi letos zelo pester in pisan, na svoj račun pa bodo prišli prav vsi ljubitelji stand-up komedije.

Iz Kanade k nam prihaja ekstravagantni "globetrotter" Daniel-Ryan Spaulding, ki je v letu 2012 zbral preko 300 nastopov v 40ih mestih v kar 16ih državah. V Sloveniji smo ga že gostili, nastopil je tako v Cvetličarni kot v Siti teatru BTC, nazadnje pa navdušil tudi na festivalu Teden mladih v Kranju.

Kot je navada Festival Panč vedno gosti tudi komike iz naše bivše skupne države, tokratni predstavniki bodo sami prekaljeni mački stand-up komedije.

Iz Zagreba bosta z nami Marina Orsag in Pedja Bajović, iz Beograda pa prihaja tamkajšnji as Srdjan Jovanović, eden vodilnih in sploh prvih komikov iz Srbije, ki nas je nazadnje navdušil na poletnem Panču 2011. Pedja Bajović k nam prihaja neposredno iz Seattla, kjer se je udeležil prestižnega tekmovanja komikov in pustil močan vtis ter zbral kar nekaj nastopov tako po ZDA kot Kanadi.

Med slovenskimi komiki bosta z nami redni stalnici festivala, trenutno zelo vroča Tin Vodopivec in Perica Jerković, posebnost festivala pa bo nastop legendarnega vsestranskega igralca Janeza Hočevarja Rifleta, ki ga seveda ni potrebno posebej predstavljati. Kot je v navadi vsako leto, bosta na festivalu tudi letos dobila priložnost dva manj uveljavljena komika, ki pa sta si s svojim delom in trudom prislužila povabilo organizatorjev. Letos bosta to Stefan Šumanac - Šumi in Mirza.

Vstopnice že v prodaji na blagajni Cankarjevega doma.

Cena: 13EUR in 11EUR za mlade in upokojence. Na dan festivala 16EUR. Ob nakupu dvodnevne vstopnice 10% popusta.

Več informacij na www.festivalstandupkomedije.si