Prihaja težko pričakovana gledališka predstava Priznam

Priznane igralke Marijana Brecelj, Zvezdana Mlakar, Tina Gorenjak, Aleksandra Balmazović in Maja Martina Merljak so avtorice predstave Priznam, ki bo premiero doživela 30. oktobra v Veliki dvorani Union v Ljubljani. Podarjamo dve brezplačni vstopnici!

Prihaja težko pričakovana gledališka predstava Priznam (foto: Bastian M. Novak) Bastian M. Novak
22. 10. 2015

Pet odličnih igralk bo skupaj z gledalci znova podoživelo pretekli čas, obdobje zadnjih 25 let, ki je zaznamovalo Slovenijo in njihova življenja. Igralke v različnih časovnih odlomkih projicirajo lastne ter hkrati obče strahove, želje, nestrinjanja, nemoči, uspehe, izgube ... Vse to na način, ki ga razume prav vsak posameznik in se v njem tudi prepozna.

Ne prezri komedije življenja, ki te ne pusti ravnodušnega in te hkrati ponese v povsem jasno prihodnost.

"Gre za avtorsko predstavo, kot je v Sloveniji še ni bilo. Je iskrena predstava o Slovencu; o meni, o tebi, o vseh, ki Sloveniji rečejo moj dom. O vsem, kar smo preživeli do danes, in kako je vse to izoblikovalo našo skupno identiteto. In četudi morda jaz (ali kdo drug še mlajše generacije) določenih obdobij nisem doživela, je tudi to obdobje, z vsemi svojimi plusi in minusi, del mene, del moje zavesti. Živimo v istih mejah, v sebi nosimo skupne trenutke, nekatere zavedno, druge ne, zato smo povezani, pa če hočemo ali nočemo." je za revijo Story povedala Maja Martina Merljak in dodala:

"Predstava bo tudi komična, seveda, zelo, ampak na tisti pravi, neprisiljen način, kot ga zna oblikovati zgolj življenje. Bo pa tudi grenka, drugače ne gre, saj bo predstava dokument preteklih časov in svet pač nikoli ni (bil) samo rožnat. O vseh zgodovinskih obdobjih in dejstvih ne bomo govorili, kot je zapisano v učbenikih - če je - ampak kot se zrcali v zgodbah ljudi iz krvi in mesa. Bo grenko-sladko-kisla komedija o Sloveniji, kot smo jo živeli nekoč, kot jo živimo danes in kot jo bomo verjetno živeli kmalu - če ne bomo česa spremenili. Vse to skozi oči ženske - oziroma žensk različnih generacij, živečih na istem prostoru."

Si želiš na predstavo? Poteguj se za 2 brezplačni vstopnici!

Nagradna igra je končana, dve brezplačni vstopnici za premiero predstave Priznam, ki bo 30. oktobra v Veliki dvorani Union v Ljubljani, prejme Špela Urbanc.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri