Prihaja Kinotrip – prvi mednarodni filmski festival, ki ga ustvarjajo mladi za mlade

Med 24. in 27. marcem se v Kinodvoru odvija Kinotrip – prvi mednarodni filmski festival, ki so ga ustvarili mladi za mlade.

25. 2. 2016

Od novembra dalje se v filmskem klubu redno srečujejo mladi iz vseh vetrov, ki jih druži ljubezen do filma, in ob pomoči ekipe Kinodvora snujejo festivalski program.

Za filmske potnike od štirinajstega leta so izbrali osem različnih filmov o mladih in za mlade.

Konec marca se bodo tako na filmskem platnu odvrteli: animirani in dokumentarni film, grozljivka, klasika ter raznovrstne sodobne poslastice svetovne kinematografije.

Kot vsak pravi filmski festival bo tudi Kinotrip imel bogat spremljevalni program. Poleg pogovorov in druženj z gosti od blizu in daleč, se bodo odvile tudi različne delavnice: videa in kratkega filma, snemanja filmskih podkastov, VJ-anja z DIY mikroskopom.

Na programu bo seveda tudi zabava. Razlogov za filmska potovanja je tako več kot dovolj. Vskočiš lahko le za nekaj postaj ali se podaš na celotno štiridnevno filmsko avanturo.

Ta se je uradno pričela v četrtek, 24. marca ob 19:30 s projekcijo italijanskega filma Pretesna koža (Duccio Chiarini, 2014), ki je potnike v družbi filmskih ustvarjalcev odpeljal v simpatično nerodni svet odraščanj.

Celoten program festivala Kinotrip bo objavljen 7. marca na spletni strani www.kinodvor.org/kinotrip, prijave na delavnice pa sprejemajo že sedaj.

Dogajanje lahko spremljaš tudi na njihovem Facebook (www.facebook.com/KinotripKinodvor) in Instagram profilu (https://www.instagram.com/kinotrip/).

Naj te film odpelje!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri