Prihaja Film, da te kap 5

Trinajst let po prvem naskoku Filma, da te kap v kino dvorane se franšiza, ki je s parodijo na račun največjih grozljivk po svetu navrgla že več kot 800 milijonov dolarjev, vrača v še bolj nori in smešni izdaji. Film, da te kap 5 se ponorčuje iz filmov Paranormal Activity, Mama, Sinister, Evil Dead, Inception, Black Swan in drugih primerkov popularne kulture.

Charlie Sheen Lindsay Lohan (foto: Blitz Film) Blitz Film
21. 4. 2013

Srečno poročenemu mlademu paru Danu in Jody se po prihodu iz porodnišnice z novorojenim sinom začnejo dogajati nenavadne stvari. Ko se kaos razširi še na Jodyjino delovno mesto in Danovo kariero, se zavesta, da ju zalezuje zlobni demon. S pomočjo domačih nadzornih kamer in ekipo strokovnjakov poskušata ugotoviti, kako se ga znebiti, preden bo prepozno.

Kot v vsakem filmu v franšizi je igralska zasedba spet občudovanja vredna – tako nova kot stara imena: Ashley Tisdale, Simon Rex, Charlie Sheen (oba Scary Movie 3, Scary Movie 4), Molly Shannon (Scary Movie 4), Lindsay Lohan, Snoop Dogg, Katt Williams, Terry Crews, Jerry O'Connell, Sarah Hyland, Katrina Bowden, Tyler Posey, Shad Moss (Bow Wow), Kate Walsh, Heather Locklear, Mac Miller in Mike Tyson. Režiral je Malcolm Lee po scenariju legendarnega režiserja komedij Davida Zuckerja (Scary Movie 3, Airplane, franšiza The Naked Gun) in Pata Profita (franšizi Police Academy in Naked Gun).

Po nekaj letih suše v žanru "imamo naposled spet filme, iz katerih se lahko norčujemo," pravi Zucker. "Nekaj časa ni bilo paradnih primerkov, kakršen je bil The Grudge. V prejšnjih dveh Filmih, da te kap smo si privoščili Saw, The Grudge in The Ring. Zdaj si naposled lahko privoščimo grozljivke Paranormal Activity, Black Swan, Mama in Evil Dead."

Novo norčevanje iz uspešnic

Ne more biti čisto vsaka parodija Film, da te kap. Parodijo, ki se s citati norčuje iz pop kulture, poganja že lep čas uveljavljena formula: "Pogoj za uspešno igro je, da – za čuda – smešnosti ne poudarjaš," razloži Zucker. "Ampak potem imamo seveda Katta Williamsa ... A večinoma velja, da nihče ne 'igra komedije'. Charlie je mojster v pretvarjanju, igra v drami in gledalcu ne da nikoli vedeti, da igra v komediji."

Poleg igre je poglavitnega pomena ažurnost – bolj ko so filmi, iz katerih se norčuješ, sveži, bolj zadenejo žebljico na glavico: "Rekel bi, da smo se spravili na več žrtev kot kdaj koli prej, pa še bolj ažurni smo," pravi Zucker. "Norčujemo se iz filma Mama, ki je v kinematografe prišel februarja, iz Evil Dead, ki izide teden dni pred nami, pa iz Fifty Shades of Grey, ki sploh še ni posnet ..."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri