Prihaja akcijski triler, ki ti bo ustavil dih

V tretjem delu akcijske uspešnice Ugrabljena (Taken) bomo ponovno občudovali karizmatičnega Liama Neesona, ki se bo kot nekdanji agent trudil zaščititi svojo hčer in oprati svoje ime.

Prihaja akcijski triler, ki ti bo ustavil dih (foto: Profimedia) Profimedia
6. 1. 2015

Neeson se v tretjem delu znane franšize vrača kot upokojeni agent Bryan Mills, katerega povratek v mirno življenje se obrne na glavo, ko ga po krivici obtožijo umora nekdanje žene v njegovem losangeleškem stanovanju.

Na begu in z detektivom Frankom Dotzlerjem (Forest Whitaker) za petami mora Mills še zadnjič uporabiti vse svoje posebne veščine, da izsledi pravega morilca, dokaže lastno nedolžnost in zaščiti edino ljubljeno osebo, ki mu je še ostala – svojo hčer.

Na kratko:

Režija: Olivier Megaton

Scenarij: Luc Besson, Robert Mark Kamen

Igrajo: Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen, Forest Whitaker in drugi

Žanr: akcijski triler

Dolžina: 109 minut

Oglej si napovednik:

"Genialnost franšize je v zasnovi prvega filma. Običajen možakar prejme klic svoje hčerke, češ da je 'ugrabljena' in da jo imajo zaprto v Parizu. Takšne zamisli ni imel dotlej še nihče. Kar se tiče scenarija in zasnove nove zgodbe, si ne bi mogel omisliti boljšega. Zato je bil Ugrabljena 2 zame pravi izziv," pravi režiser Megaton in nadaljuje:

"Pa me je lepega dne klical Liam, rekoč, "Ravno sem slišal za Ugrabljena 3. Pogovori se z Lucom Bessonom." Vedel je, da nisem prepričan, ali bi se želel spet spustiti v to. A na srečo sva se Lucom dobila in razložil mi je svojo zamisel – v Ugrabljena 3 ni nihče ugrabljen. To me je navdušilo; ko sem prebral scenarij, sem se moral strinjati, da je poln novih izzivov.

V tem filmu je nekaj povsem novega. Novo obliko ima. Novo rojstvo je – v smislu stila, režije. V zgodbo smo vpletli nove like. Z vsem srcem smo se vrgli v ta film, da naredimo nekaj boljšega, bolj presenetljivega in povsem drugačnega," je še povedal Olivier.