Pričenja se Kompleks - največji festival na Koroškem!

V petek 11. maja se pričenja največji festival na koroških tleh!

9. 5. 2012

Koroški kulturni festival Kompleks bo s svojim pestrim dogajanjem med 11. in 26. majem poživil kulturno dogajanje in različnim generacijam ponudil zanimive vsebine – okroglo mizo, delavnice, projekte na področju umetnosti, zabavo, razstave, gledališče in še mnogo več. Program najdeš na spletni strani festivala.

Koroški mladinski kulturni center Kompleks ustvarja z namenom, da kulturo in kulturne dogodke približa mladim ter mladim po srcu. To ga je tudi vodilo k ustvarjanju letos že drugega Koroškega kulturnega festivala Kompleks, ki bo med 11. in 26. majem z dogajanjem na Ravnah na Koroškem, Prevaljah, v Mežici ter Slovenj Gradcu poskrbel za kulturni utrip Koroške.

Tradicionalno se festival ponaša z rdečo nitjo, katero so tudi letos iskali v aktualni problematiki družbe – brezglavo potrošništvo.

»Prekomerno potrošništvo je močno vpeto v širšo ekološko problematiko, zato smo se odločili za osveščanje naših javnosti, vendar na drugačen način – tematiko bomo zlili s kulturo. Že ta vikend bomo ob projektu Umetnost na potenco pod temo brezglavega potrošništva združili različne veje umetnosti (literaturo, glasbo, ples, slikanje in fotografijo). Prvi vikend festivala prinaša tudi bolj izobraževalno vsebino – okroglo mizo na temo mladih v kulturi, programske vsebine pa bomo začinili tudi z glasbo – dvodnevno jazz delavnico improvizirane glasbe ter uradnim odprtjem festivala s skupino FaušDur. Skratka – za vsakogar nekaj,« je povedal direktor festivala Aleš Logar.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri