Predmartinov sprehod po Ljubljanski vinski poti

Teden dni pred martinovim si vabljena na drugo Ljubljankso vinsko pot, ki so jo poimenovali Predmartinova Ljubljana.

15. 10. 2012

Na bregovih Ljubljanice bo združila ljubitelje odličnega slovenskega vina, okusnih prigrizkov in dobre zabave z izbranimi vinarji, gostinci iz mestnega jedra in drugimi ponudniki kulinaričnih dobrot.

Tudi drugo izvedbo Ljubljanske vinske poti organizatorji pripravljajo skupaj s Turizmom Ljubljana.

Predmartinova Ljubljana bo v soboto, 3. novembra, med 10. in 17. uro.

Novost letošnje jesenske izvedbe bo dogodek z imenom Županska vina v Mestni hiši, ki jo bodo pripravili v atriju Ljubljanske Mestne hiše in bo potekal med 10. in 14. uro. Za prireditev ni vstopnine!

Poslanstvo Ljubljanske vinske poti

S prireditvijo Ljubljanska vinska pot, ki je namenjena tako lokalnim prebivalcem kot širšemu občinstvu - obiskovalcem prestolnice, želijo doprinesti k večji prepoznavnost izvrstnih slovenskih vin in vinarjev.

Prireditev ponuja dodatno možnost, da se splete vez med prestolnico in vinorodnimi območji v državi, kot tudi veliko možnosti za oživljanje ljubljanskega mestnega jedra.

Dodana vrednost prireditve je promocija Ljubljane in Slovenije kot enološko, kulinarično in turistično zanimive destinacije.

Še to!

Napoved 15. Slovenskega festivala vin in 5. Festivala kulinarike

Letošnji že jubilejni 15. Slovenski festival vin in 5. Festival kulinarike, ki vsako leto privabita okoli tri tisoč obiskovalcev, bosta potekala 22. in 23. novembra v ljubljanskih hotelih Slon in GH Union.

15. Slovenski festival vin bo postregel s kar nekaj novostmi, kot se za tak jubilej tudi spodobi.

Med letošnjimi festivalskimi novostmi gre izpostaviti ocenjevanji vin, kot ju pri nas še ni bilo - ocenjevanje mladih vin (t.j. vin letnika 2012) in ocenjevanje t.i. oranžnih vin. Slednje bo potekalo pod taktirko Isabelle Legeron, MW, ki v svetovnem merilo velja za avtoriteto na področju tovrstnih vin.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri