Pred velikonočnimi prazniki nastalo še Društvo ljubiteljev potice

Imamo društvo ljubiteljev praženega krompirja, pa kranjske klobase, no, zdaj so na Škofljici pri Ljubljani dobili še Društvo ljubiteljev potice, ki je prostovoljno, samostojno, nepridobitno združenje ljubiteljev potice kot slovenske kulinarične posebnosti.

Pred velikonočnimi prazniki nastalo še Društvo ljubiteljev potice (foto: Lisa) Lisa
16. 3. 2014

Društvo je nastalo konec novembra 2013 z namenom popularizacije priprave in uživanja potice ter ohranjanja slovenske kulinarične dediščine.

S svojo dejavnostjo bodo spodbujali k pogostejšemu uvajanju potice v vsakodnevne jedilnike ter si prizadevali potico še bolj približati ciljnim skupinam, kot so mlajša populacija, priseljenci iz drugih držav in turisti.

Na spletni strani društva so objavljene vsebine, ki so povezne s potico in se opirajo na strokovne vire (kuharji in peki,etnologi, živilski tehnologi ...). Stran je namenjena tudi izmenjavi tradicionalnih in sodobnih receptov ter domačih izkušenj pri peki potice. Klikni torej na www.potice.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri