POZOR: Pograbi svoj izvod novembrskega Cosma! (+ DARILO)

"Nedavno je do mene pristopil neznanec, medtem ko sva se s prijateljico sprehajali čez Kongresni trg. Pripisala bi mu približno 40 let. Bil je čeden, urejen, lep moški," začenja uvodnik novembrskega Cosma naša odgovorna urednica Ajda Hovnik Plešej in nadaljuje ...

POZOR: Pograbi svoj izvod novembrskega Cosma! (+ DARILO) (foto: Cosmopolitan Slovenija) Cosmopolitan Slovenija
29. 10. 2019

"Le nekoliko omotičen je deloval. Vprašal je, o čem se pogovarjava. Bili sva ravno sredi debate o otrocih. Moja prijateljica je mamica ljubkemu fantku in vedno znova, ko se srečava, jo vprašam, kaj zabavnega je malček ušpičil v zadnjem času. Njene štorije me nemalokrat nasmejijo in mi odprejo delček sveta, o katerem ne vem prav veliko – razen tega, da moraš tem malim pojavicam dajati vso ljubezen, ki jo premoreš. Neznancu sva odgovorili: 'Pogovarjava se o otrocih, o tem, kaj počnejo.' 'Koliko so stari vajini otroci,' je nadaljeval izpraševanje. Povedala sem, da nimam otrok, prijateljica pa mu je zaupala, da je njen sinček star dve leti.

'Tudi jaz imam doma fantka, star je štiri leta,' je dejal in nama zaupal tudi, da ga doma čaka žena. 'Vesta, kaj me muči?' je vprašal, ne da bi pomislil, ali naju sploh zanima. 'Grozno je, da mi, vsakič, ko se pojavim zunaj, ponujajo 'belo'. Človek ne more ostati čist,' je opisal svoje očitno brezizhodno stanje. Vprašal je, kaj naj naredi.

Ujel me je v povsem nepredvidljivi situaciji in ostala sem brez besed, prijateljica pa mu je odvrnila: 'Pojdi v naravo.' Nato je molče odšel …

Dal mi je misliti. Še nekaj časa po srečanju sem mislila nanj in se spraševala, kako pobegniti iz začaranega kroga, kako najti smisel in kam po pomoč, če si v stiski ali se v na videz brezizhodni situaciji znajde nekdo od tebi ljubih. Predvsem pa sem se zaradi zgodbe neznanca začela resno zavedati, kako zasvojenost, pravzaprav različne oblike zasvojenosti in z njimi povezane posledice, predstavljajo resen problem današnje družbe. Ko pomislimo na zasvojenost, imamo običajno v mislih zlorabo dovoljenih in prepovedanih substanc, vendar pa ima pojem večjo razsežnost. In ker je november mesec boja proti vsem vrstam odvisnostim, smo se punce na Cosmu odločile, da v tej številki resneje zajamemo to tematiko, spodbudimo dialog in soočenje ter reševanje tovrstnih problemov in poudarimo pomen preventivnih dejavnosti na področju preprečevanja in zmanjševanja zasvojenosti.

Da bo mesec, ki sicer velja za enega bolj temačnih v letu, obrnil svoj predznak v plus, smo zate pripravili nekaj finih namigov. Prvi je, da si življenje začiniš z udobjem, drugi, da se pogovoriš sama s sabo, kaj želiš početi s svojim življenjem, za konec pa se ta mesec nujno spoprijatelji s svojo različico iz prihodnosti in ujemi vso srečo tega sveta."

Naj bo november tvoj mesec!

Česa ne smeš spregledati v tokratni ediciji?

  • Povratka v velikem slogu reperke Iggy Azalea. Pazi se je, kajti ona te bo živo pojedla!
  • Ne skrbi, Cosmo dekleta smo raziskala seks pojav 'modrih jajčk' in ugotovila, da ne obstajajo. Tako da ... Brez panike!
  • Tukaj je sezona razhodov: Preberi, zakaj moški hitreje prebolijo razpad zveze kot ženske.
  • Spoznaj 6 trikov za noro lepe obrvi!
  • Kdo so nagrajenci projekta Cosmo Influencer Awards 2019 ...
  • Pridruži se nam na 3. Blogerski konferenci, kjer se bomo pogovarjali o vplivnostnem marketingu (5. november 2019 v Mestnem muzeju Ljubljana).

Podarjamo!!! Ob nakupu revije prejmeš rdečilo za ustnice catrice za zapeljiv začetek jeseni.

Prejmi Cosmopolitan kar na dom!

Na revijo Cosmopolitan se lahko tudi naročiš, še posebej letna naročnina (12 izvodov) se ti izplača, saj prihraniš 15 %, prejmeš pa tudi DARILO. Naroči se TUKAJ!