Pozimi pazite na roke in ustnice (+ kako za njih POPOLNO poskrbite tudi v mrazu)

Koža na rokah in ustnicah je nenehno izpostavljena zunanjim agresivnim vplivom, a njena sestava ni takšna, da bi se jim lahko uspešno zoperstavila.

Pozimi pazite na roke in ustnice (+ kako za njih POPOLNO poskrbite tudi v mrazu) (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
16. 10. 2019 | Promocijsko sporočilo

Koža na rokah je pogosto suha in hrapava na dotik. Ima namreč manj lojnic in skorajda nima hidrolipidnega sloja, ki služi kot zaščita. Če k temu dodamo še dejstvo, da so roke eden izmed delov našega telesa, ki ga v vsakdanjem življenju najpogosteje uporabljamo, ni prav nobenega dvoma o tem, kako zelo ranljiva je koža na naših rokah.

Podobno je tudi z ustnicami. Koža na njih ne vsebuje hidrolipidnega filma, ki bi jih ščitil pred suhostjo in dehidracijo, zato so bolj ranljive in prepustne. Ustnice proizvajajo majhno količino melanina, zato so bolj občutljive tudi na UV žarke.

Neprestano so izpostavljene vsakodnevnim mehanskim delovanjem (hranjenje in pitje) in vedenjskim navadam (oblizovanje ustnic – s tem spodbujamo izgubo vode iz povrhnjice in ustnice dehidriramo).

Ustnice ne vsebujejo žlez lojnic in žlez znojnic, zato se hitreje izsušijo. Vsebujejo pa na milijone živčnih končičev, zato so eden najbolj občutljivih predelov telesa. Reagirajo na veter, mraz, vročino in seveda dotike.

Kako prepoznati popolne izdelke za nego ustnic in rok?

Popolna krema za roke koži zagotovi obilico vlage, jo neguje z dragocenimi lipidi in spodbuja njeno obnovo. Kožo ščiti pred agresivnimi zunanjimi vplivi in preprečuje njeno prezgodnje staranje.

Med je dragocena sestavina v negi kože. V Laboratoriju NUXE so mu dodali dragocena naravna rastlinska olja in našli učinkovito rešitev za poškodovane roke in ustnice. 

Intenzivni S.O.S. priboljšek iz medene linije NUXE Rêve de Miel® je dokazano najučinkovitejši način zaščite, nege in obnavljanja ustnic in rok.

Zakaj izbrati Rêve de Miel®?

Ker izdelki temeljijo na akacijevem medu, ki so ga uporabljali že v antičnih časih kot prehransko dopolnilo z izjemnimi prednostmi za telo in v kozmetičnih izdelkih, saj obnavlja, hrani, celi in pomirja.

Ker izdelki vsebujejo karitejevo maslo, ki so ga tradicionalno uporabljale Afričanke za nego najbolj občutljive kože. Intenzivno hrani in vlaži ter preprečuje občutek zategovanja.

Ker izdelki vsebujejo tudi vitamin E, ki ga poznamo tudi kot vitamin mladosti, saj je izjemno močan antioksidant, ki intenzivno ščiti kožne celice pred prezgodnjim staranjem.

Rêve de Miel® Crème Mains et Ongles

Krema za roke in nohte

Svilnata in nemastna krema za roke in nohte je obogatena z dragocenimi izvlečki medu in sončnice ter z dragocenimi olji in vitaminom  E. Hrani in obnavlja suhe in razpokane roke, hkrati pa jih ščiti pred prezgodnjim staranjem.

Ob redni uporabi bodo roke mehke, nohti pa okrepljeni.

CENA: 8,56 €

Rêve de Miel® Stick Lèvres

Vlažilni stik za ustnice

Vlažilni stik z medom, sončničnim oljem in karitejevim maslom poskrbi, da so tudi najbolj izsušene ustnice spet mehke in zapeljivo sijoče. Vsebuje vsaj 90 % sestavin naravnega izvora.

CENA: 7,33 €

V lekarnah je medeni stik na voljo v akcijskem pakiranju 1+1 GRATIS.