Poletni tabor na Krasu 'S tačko v roki'

3. 6. 2013
Poletni tabor na Krasu 'S tačko v roki' (foto: shutterstock)
shutterstock

Društvo za zaščito živali Ljubljana (DZZŽ LJ) v sodelovanju s priznano kinologinjo, pasjo inštruktorico in strokovnjakinjo za vedenjske težave psov Alenko Spazzapan (Citydog) to poletje organizira tabor na temo odgovornega odnosa do živali.

Tabor, kot ga v Sloveniji še ne poznamo, bo med 30. 6. in 5. 7. 2013 v Pliskovici.

Namenjen je otrokom od 10. do 12. leta starosti, ki se bodo učili razumevanja in spoštovanja pasje narave ter temeljev komunikacije s psi.

Društvo svoje moči usmerja predvsem v izobraževanje in ozaveščanje na področju zaščite živali.

Že nekaj let se odziva na povpraševanje šol in sorodnih ustanov po predavanjih in delavnicah na temo odgovornega odnosa do živali. Letos so se odločili na področju izobraževanja otrok in mladine naredit korak naprej in v sodelovanu s kinologinjo Alenko Spazzapan, poznano kot slovensko šepetalko psom, pripravili program za 5-dnevni tabor. Na njem se bodo otroci med delom s psi naučili, kako skrbet za psa in se sporazumevat z njim na pravilen način, izobraževalni del pa bodo popestrile različne družabne aktvnost v kraškem okolju.

Naj bodo letošnje počitnice nekoliko drugačne.

Prvi poletni tabor sredi kraške pokrajine bo za vsakega otroka edinstvena izkušnja. Program in ostale informacije o taboru, vključno s prijavnico, najdeš na spletni strani Društva za zaščito živali Ljubljana.

pes

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec