Ob dnevih nenasilja: Podari rožo nenasilja!

Zavod Emma, center za pomoč žrtvam nasilja, v sklopu 16 dni aktivizma v boju proti nasilju ter v sklopu mednarodnega dneva boja proti nasilju nad ženskami, organizira javno akcijo ozaveščanja javnosti o problematiki nasilja z naslovom »Podari rožo nenasilja«.

21. 11. 2012

Akcija je del širšega projekta Zavoda Emma, s katerim želi širšo javnost opozoriti na resnost in kompleksnost problematike nasilja nad ženskami.

Poseben vsebinski poudarek letošnje akcije bo na problematiki nasilja nad starejšimi, kateri se v javnosti posveča premalo pozornosti. Z letošnjo akcijo želijo tako predvsem opozoriti javnost na obstoj nasilja nad starejšimi, osvetliti posledice, ki jih pri njih nasilje povzroča ter posameznikom ponuditi priložnost, da spremenijo svoja dejanja v odnosu do starejših.

Vabijo te, da se akciji pridružiš na v soboto, 24. 11., med 10. in 12. uro na Vodnikovem trgu 6 v Ljubljani, kjer bo v znak podpore boju proti nasilju simbolično prvo rožo nenasilja podarila Angelca Žiberna, vodja projektnega sveta Starejši za starejše.

S tem dejanjem bodo pozvali ljudi k zavezi o nenasilnemu vedenju ter opozorili javnost na aktualno problematiko nasilja v družini in družbi nasploh.

Poleg simboličnega podeljevanja rož, bodo zbirali tudi podpise na Listino za nenasilje, s podpisom katere bodo obiskovalci izkazali podporo boju proti vsakršnemu nasilju v družini in družbi.