Baofest 2013: Podarjamo vstopnice za predstavo Dia Diasso Diasspora

V sredo, 27. marca, bo v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma premiera afriško obarvane plesne predstave Dia Diasso Diasspora Maše Kagao Knez, ki bo obenem osrednji dogodek mednarodnega festivala afriške kulture Baofest 2013.

20. 3. 2013

Predstava Dia Diasso Diasspora Maše Kagao Knez je svojevrsten preplet afriške kulture s sodobnim glasbenim in plesnim izrazom, izhajajoč iz osebnih zgodb in izkušenj mednarodne zasedbe ustvarjalcev. Ti so vsak na svoj način povezani z Afriko ter v svojem delu črpajo iz njene kulture: ali so rojeni v Evropi in znanje nadgrajujejo s poznavanjem afriške kulture ali pa so rojeni v Afriki in so na njihovo ustvarjanje vplivale umetniške oblike zahodnega sveta.

Skozi predstavo nam avtorica razkrije podobosti in razlike, skupne točke in prepletanje prek izkušnje drugačnosti. Namen predstave ni razlaganje ali pojasnjevanje, ampak podajanje podob, atmosfer in občutij, ki odpirajo premislek o pomembnosti sprejemanja drugačnosti in drugega.

Več o festivalu Baofest 2013

Baofest, mednarodni festival afriške kulture, s predstavitvijo kulturne tradicije in praks s področja afriškega plesa, glasbe, sodobne multimedijske scenske umetnosti in inovativnih pedagoških pristopov ter strokovne in poljudne literature skuša preseči predsodke širše vseslovenske javnosti.

Prvi del letošnjega Baofesta, festivala afriške kulture, bo potekal med 23. in 30. marcem v studiu Baobab (Parmova 25, Ljubljana) in Cankarjevem domu. Program obsega plesne in glasbene delavnice z gostujočimi pedagogi ter soustvarjalci in osrednji dogodek festivala, plesno-glasbeno predstavo Dia Diasso Diasspora.

Festival se bo tekom leta nadaljeval v več delih z različnimi, tako domačimi kot mednarodno priznanimi plesalci, glasbeniki in drugimi nastopajočimi.

Več o programu festivala afriške kulture Baofest 2013, KUD Baobab in Cankarjev dom, na povezavi www.baobab.si in spletni strani Cankarjevega doma: Maša Kagao Knez - DIA DIASSO DIASSPORA.

Podarjamo dve vstopnici!

Plesno glasbena predstava Maša Kagao Knez - DIA DIASSO DIASSPORA

Za navdušene obiskovalke festivala Baofest, ki jih gotovo ni malo, je spletni Cosmo v zameno za pravilni odgovor na nagradno vprašanje (in nekaj sreče pri žrebu) že rezerviral dve vstopnici premiero plesno glasbene predstave Dia Diasso Diasspora Maše Kagao Knez.

Obe vstopnici prejme Barbara Kokl iz Ljubljane , ki je imela največ sreče pri žrebu in je pred tem seveda še pravilno odogovrila na naslednje nagradno vprašanje:

  • Kje se je šolala plesalka in koreografinja Maša Kagao Knez? Namig: www.cd-cc.si

Čestitamo!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri