Po Shreku in Kung fu pandi prihajajo Krudovi

Ustvarjalci animiranih pustolovščin Shrek, Madagaskar in Kung fu panda se vračajo daleč v prazgodovino, k družini Krudovih. Glava družine Gruga se drži načela, da razen za iskanje hrane nikoli ne zapustijo varnega zavetja domače votline, kar pa seveda živcira odraščajočo hčerko Ip.

Krudovi (foto: Blitz Film) Blitz Film
5. 4. 2013

Toda tektonski premiki Krudove prisilijo, da si poiščejo nov dom, prek nepoznanih dežel pa jih vodi Ipin novi prijatelj, kar Grugu ni niti malo všeč. Ob spoznavanju številnih novih čudes in neprestanih nevarnostih se počasi vendarle zbližajo, toda premagati morajo še številne zabavne in boleče preizkušnje.

Čeprav se družinska dinamika Krudovih odvija pred nekaj milijoni let, se zdi, kot da se odvija pri nas doma. Kot večina očetov je Grug (glas Nicolasa Cagea; v slovenski sinhronizaciji mu glas posoja Štefan Kušar) do svoje žene in treh otrok preveč zaščitniški. Resda se njegov trud obrestuje s tem, da je družina varna – a tudi dolgočasna.

Uporniška najstnica Ip

Njegova lepša polovica Uga (Catherine Keener oziroma Alenka Tetičkovič) je posvojila soprogovo miselnost, da je strah dober in kakršna koli sprememba slaba. Tudi njun sinko Klump (Clark Duke oz. Andrej Kušar) je zadovoljen s statusom quo. Vročekrvna tašča Oma (Cloris Leachman oz. Maja Končar) se zeta nikoli ne naveliča zbadati – včasih ga celo napade; kot kamen trpežna novorojenka Sonči pa je morda še najbolj vročekrvna Krudovka doslej.

A seveda se starševski avtoriteti po robu postavi uporniška najstnica. Ip (Emma Stone oz. Ajda Smrekar) – edino, kar Gruga sploh žene v boj za preživetje – bi rada življenje resnično zadihala, a njeni radovednosti glede sveta zunaj njihove votline na poti stojijo očetova primitivna pravila.

Ko odkrijejo čevlje! :)

Potem pa dogodek kataklizmičnih razsežnosti Krudove požene v neznano in prilagoditi morajo svoj način življenja. Na poti srečajo Fanta (Ryan Reynolds; v slovenski inačici Aljaž Jovanović), čigar osupljiva odkritja novih reči – na primer ognja, čevljev! – Krudove nepričakovano pretresejo.

Večina družine – predvsem seveda Ip – odprto sprejme Fantovo vizijo novega sveta, ki se imenuje 'jutri', a Grug v njem vidi zgolj najhujšo nadlogo doslej: očarljivega najstnika, pred katerim mora zaščititi Ip.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri