Čokoladni jelenčki
Za približno 20 kosov potrebujete:
1 zavitek okroglih maslenih piškotov 200g
100g čokolade
50g prest
20g okroglih rdečih bombonov
40 majhnih, modrih bombonov
bleščeče bele perlice
Piškote razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Čokolado stopite pri nizki temperaturi in jo mešajte, dokler ne bo lepo mazava. Vsak piškot premažite z žličko stopljene čokolade. Zdaj bo treba pohiteti, ker se čokolada hitro strjuje.
V čokolado potisnite po dve presti skupaj (za rogove). Sredi vsakega piškota z rdečim bombonom naredite nos jelenčka in nad njim položite dva modra bombona za oči. Pod nosom razporedite nekaj perlic za jelenčkova usta. Počakajte, da se čokolada strdi.
Še namig: če se čokolada strdi, preden nanjo namestite bombone, jo malce zmehčajte z zrakom sušilca za lase.
Več kot 80 božičnih receptov najdete v posebni izdaji revije Nova Božična kuhinja, ki je že na prodajnih policah pri najbližjem prodajalcu časopisov!