Piransko Princesko so povabili na Beneški karneval

Se strinjaš, da je Beneški karneval največji karneval v Evropi, če ne že na svetu? In, ali se ti zdi uspeh postati protagonist na odru pod katerim je 50.000 glava množica, dogodek pa prenašajo televizije vsega sveta?

16. 2. 2014

Brez dvoma si se strinjala.

In prav zato so organizatorji Piranske Princeske upravičeno veseli in ponosni. Uspelo jim je, da so jih povabili na dogodek, ki je eden izmed vrhuncev Beneškega karnevala in nekakšna uradna otvoritev karnevala!

"Za posameznika je že uspeh, če mu uspe priti pod oder, našo Piransko Princesko pa je doletela čast, da se lahko s spremljevalno skupino povzpne na oder, kjer jih bo uradni napovedovalec predstavil 50.000 glavi množici in celotnemu svetu. Piranska Princeska bo na odru pričakala Beneško dekle, ki se bo spustila z zvonika na trgu sv. Marka in ji bo v znak prijateljstva podarila vrečko soli pridelane na piranskih solnih poljih," so nam med drugim zapisali v svojem obvestilu.

Piranska princeska bo ob tej priliki sicer oblečena v novo, za to priložnost narejeno srednjeveško obleko, spremljala pa jo bosta tudi lika Giuseppe Tartini in njegova mati Caterina Zangrando.

P.S. Prva Piranska princeska je bila Dora Kovač, ki se je s piranskega zvonika spustila na Tartinijev trg 20. 7. 2013 na 670. obletnico, ko je sv. Jurij rešil Piran pred strašno nevihto.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri