Peter Bjorn and John prvič prihajata v Slovenijo

Avtorji žvižgajoče uspešnice “Young Folks” z izjemne plošče Writer’s Block prvič prihajajo v Slovenijo!

Peter Bjorn and John prvič prihajata v Slovenijo (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
19. 2. 2019

Švedski trio, ki že “skoraj 20 let ustvarja čudovito indie pop glasbo z igrivo poskočnostjo in rahlo otožnimi besedili” (Clash Magazine) nam bo predstavil svoj že osmi album Darker Days, po mnenju Pitchforka celo najmočnejšega po omenjenem predhodniku.

Peter Morén, Björn Yttling in John Eriksson so leta 2006 s svojim tretjim albumom Writer’s Block čez noč eksplodirali na mednarodni glasbeni sceni – ne le po zaslugi neverjetno nalezljivega hita “Young Folks”, temveč po odličnem celotnem albumu, ki je ujel drzno raziskovalni duh indie rocka tistega časa.

Neustrašnost in radovednost se je tria Peter Bjorn and John držala tudi v nadaljevanju kariere, ki jih je poleg svetovnih odrov vodila tudi na precej nepričakovane konce – npr. do sodelovanja s hiphop megazvezdnikom Drakeom.

Oktobra 2018 so fantje izdali že svoj osmi album, Darker Days, ki navkljub mračnemu naslovu “eksplodira iz zvočnikov v mavrični briljantnosti” (Clash Magazine). Kot pravijo člani sami, se album ozira nazaj v preprostejše čase, vsak od trojice, ki si deli vokalne dolžnosti, pa nudi svoj pogled na rdečo nit temačnosti – Peter se loti trenutnega dogajanja po svetu, Bjorn se poglobi v medosebna razmerja, John pa raziskuje temne plati človeške psihe. Pitchfork je ploščo razglasil za bendovo najboljšo izdajo po Writer’s Block, “z obnovljenim fokusom na eklektičnosti in pestjo ravno prav sladkobnih melodij, ki ne zahtevajo urgentnega obiska zobozdravnika.” Mi dodajamo, da je skoraj neverjetno, kako bend s skoraj dvajsetletnim stažem še vedno uspe ustvarjati tako presneto nalezljive komade. Prisluhnite, se vidimo marca.

Vstopnice v prodaji 22. 11. prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Organizacija: Kino Šiška.