Pas de tea v Centru kulture Španskih borcev

8. aprila 2013 bo Center kulture Španski borci gostil predstavo 'Pas de tea', plesno-gledališki prvenec Kaje Janjić in Matica Bobnarja.

30. 3. 2013

V njem avtorja raziskujeta sodobnega posameznika v njegovih najbolj samotnih trenutkih ter razgaljata tančico pod katero se skrivajo usedline neštetih skritih, nezavednih tekstov.

Predstava Pas de tea je duet Kaje Janjić in Matica Bobnarja, preplet sodobnega plesa z gledališkimi prvinami. Idejna zasnova in besedilo predstave je delo Bobnarja, Janjićeva pa je poleg koreografije poskrbela tudi za scenografijo in oblikovanje videa.

Posameznik, ki ga Kaja Janjič in Matic Bobnar povabita na čaj, je ponesrečen stranski produkt sistema, ki favorizira prekerne delavce, gre za nevidne posameznike, t.i. 'drifterje' - brez doma, brez stalnosti, prodajalce idej in sanj, vikend narkomane, ljubeče matere in žene, ki na skrivaj zbirajo hladno orožje, statiste, preizkuševalce zdravil in kozmetike ali pač zgolj običajne posameznike, ki čutijo, ki mislijo, ki nočejo biti črni ali beli, ki jih pred spanjem vsaj kdaj zbegajo vprašanja o samoti, smrti, ljubezni, sebstvu ...

Pas de tea je besedna igra, ki iz termina Pas de deux (Korak v dvoje, Ples dveh) izpodrine dvojino in jo zamenja z naključno besedo/tekstom 'tea' (čaj). Avtorja se ob skodelici čaja podata na potovanje v brezno govorice in usedlin neštetih tekstov, ki se skrivajo v vsakem od nas. V globinah se poigravata z govoricami in na površje prineseta drobce spregledanega in prezrtega. V njih iščeta možnosti, vendar ju vrtinec govorice vedno znova potegne nazaj v neskončno razpoko. Vmes je namreč vse, tudi čas.

Več o tem na spletni povezavi Centra kulture Španski borci

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri