Hočemo Palačinke takoj!

»Definitivno jih bom vzela na naslednji dopust. Sploh poleti v kampu bo to zadetek v polno. Ne potrebuješ jajc in z njimi hladilnika, ne potrebuješ moke, mleka ... potrebuješ samo vodo. In palačinke so takoj!« je bila takoj navdušena kolegica na uredništvu. 

14. 11. 2018 | Promocijsko sporočilo

Ko smo jih v roke (in usta) dobile tudi druge, smo lahko samo prikimavale. A še pred poletjem se bomo najprej z njimi igrale v domači kuhinji. Zdijo se nam idealne za popolno zabavo z otroki in ko si tudi same zaželimo v sebi spet odkriti otroka. Ni jih samo zabavno jesti, zabavno jih je pripravljati. Saj to zmore vsak otrok! Za pripravo potrebujemo le vodo sobne temperature in zmes Palačinke takoj!, ki jo stresemo v skledo. Še premešamo in – pečemo!

Palačinkarska zgodba

Dolgoletni palačinkar Aljaž, ki ga poznamo tudi kot fotografa, nam je povedal, da mu je pot v svet palačink utrl Palačinkomat, ki ga je 'uvozil' iz ZDA in lahko v eni uri speče 180 palačink. Palačinke je prodajal mimoidočim na ulici, kmalu pa so ga opazila podjetja, ki so želela njegove palačinke ponuditi na svojih dogodkih.

 

»Navdih in idejo sem dobil nekega poletja na hrvaški obali, ko sem stal v vrsti in čakal na svojo palačinko. Zdelo se mi je, da tam stojim čisto predolgo. Palačinkomat se je izkazal za idealno rešitev. Z njim sem palačinke pekel na velikih dogodkih – včasih sem v enem dnevu spekel tudi tisoč palačink, zato nisem imel časa mešati zmesi iz svežih sestavin. Včasih je bilo tudi vroče in bi se mleko in jajca hitro pokvarili. Palačinke sem zato pekel iz pripravljene zmesi in ljudje so bili nad njimi navdušeni. Kmalu sem dobil idejo, da bi pripravo palačink olajšal tudi drugim, in tako so se počasi rodile Palačinke takoj!« nam je še razložil.

Pod okriljem projekta Štartaj, Slovenija Aljaž zdaj poleg pripravljene zmesi iz bele pšenične moke ponuja še pripravljeno zmes iz polnozrnate pirine, riževe in ajdove moke.

»Palačinke takoj! so idealna rešitev za trenutke, ko ti zmanjka mleka, jajc, moke ali pa samo časa. Zelo prav pa pridejo tudi na počitnicah, ko si želimo kuhanje čim bolj poenostaviti.«

No, kaj smo rekle? Zakaj bi si komplicirali življenje in predvsem – zakaj bi si komplicirali dopust? Sploh če dobiš pod roke in po najkrajšem postopku tudi v želodec nekaj po okusu zelo zaželenega, kar palačinke vsekakor so, in še zdravega povrhu. Polnozrnate pirine in ajdove bodo redno na našem nakupovalnem seznamu. In ko ti otrok (pa čeprav je ta otrok tvoj dragi) po dolgem dnevu reče, da ga razvajaj, tako ni več dileme. Palačinke so kot magdalenice − spomnijo na otroštvo in s tem na brezskbnost in le kaj te lahko bolj sprosti? Otroci pa bodo te spomine na prijetno toplo vzdušje iz domače kuhinje nesli dalje ...

Tudi Aljaž je s svojimi palačinkami več kot nahranil svoje otroke. In to večkrat. »Preizkušali smo kar v domači kuhinji. V desetih letih so jih moji trije otroci zmazali na tisoče in velikokrat s svojo otroško iskrenostjo povedali, kaj je dobro in kaj ne. Palačinke takoj! so brez dvoma nastale tudi z njihovo pomočjo.«

So (bili) sploh kakšni dvomi?

Pri nas na uredništvu nobenih, Aljaž pa nam je povedal, kje in kakšni so se v procesu razvijanja ideje in izdelka porajali njemu.

»Prodaja, prodaja in še enkrat prodaja. To je najtežji del posla, ki potrebuje posebno pripravo, izkušnje, voljo, željo … Veliko podjetnikov se v fazi prodaje začne namesto o prodaji sami spraševati o svojem izdelku. Čeprav so v razvoj izdelka vložili tedne, mesece ali celo leta svojega življenja, začnejo pri prodaji prehitro dvomiti o izdelku in premalo o svojih prodajnih sposobnostih. Vedeti moramo, da je prodaja enakovredna razvoju. Je del posla, ki ga je treba obvladati, in prav vsak se ga lahko nauči.«

Če bi bila rada tudi ti del te palačinkarske zgodbe, odpalačinkaj takoj še na: 

FB: Palacinkomat

IG: Palacinkomat

palacinkomat.si

Pa tudi na družinskem blogu Tina in fantje (saj ga poznaš?) velikokrat teče beseda prav o – palačinkah!


Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri