Vabilo na otvoritev razstave Živali so del urbanega okolja

9. 7. 2014
Vabilo na otvoritev razstave Živali so del urbanega okolja

Leta 2013 so se v Društvu za zaščito živali Ljubljana lotili mladinske pobude: nagradnega fotografskega natečaja z izobraževalno noto in zaključno razstavo. Pobuda pod geslom Živali so del urbanega okolja pa ta hip je tik pred zadnjim dejanjem.

Fotografski natečaj, ki se je zaključil 31. marca letos, je mladim omogočil, da s fotografijo izrazijo svoj pogled na človekov odnos do živali v svojem okolju. Namen pobude je bil sprožiti razmislek o problematiki živali v urbanem okolju, o strpnosti do drugačnih oblik življenja in ne nazadnje o izzivih v medosebnih odnosih, ki izhajajo iz neodgovornega skrbništva ali nerazumevanja narave in potreb živali.

Nastala je razstave 20 najboljših fotografij, med katerimi so tri tudi nagrajene, ki se odpre v soboto, 12. julija, ob 18. uri v prostorih ALTER bara (Livada 16). Ekipi ALTER bara se želi društvo ob tej priliki lepo zahvaliti za lepo gesto, prav tako pa tudi svojevrstnim podpornikom pobude, ki bodo nagradili tri najboljše udeležence natečaja: Arne Hodalič, National Geographic Slovenija in cruelty-free trgovina OrCa.

Da pa ne bi pozabili na dobrodelnost, bodo na otvoritvi razstave zbirali tudi material za pomoč živalim:

  • prenosne kletke (transporterji)
  • večje kletke za domače ljubljenčke, akvarij, terarij,
  • oprema za ptice, plazilce, male sesalce
  • posodice za hrano in vodo,
  • oprsnice, povodce
  • druge potrebščine

Več infa na povezavah:

Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije.