Francija skozi oči fotografinje: I take FRANCE takes me!

Francija, predvsem pa njena prestolnica, je klišejska turistična destinacija za Evropejce in Američane. Vendar večina turistov pričakuje, da bo videla in doživela predvsem znane stereotipe in se redkeje sprašuje o tem, kako Francozi živijo in vidijo svet.

3. 10. 2013

Razstava I take FRANCE takes me poskuša hkrati vzpodbujati in rušiti nekatere od teh stereotipov, razpreti pa tudi nov vpogled v frankofoni prostor, ki zajema ne le prebivalce kontinentalne Francije, temveč do neke mere tudi vse govorce tega romanskega jezika.

Spoznaj trenutke v frankofonskem svetu skozi oko mlade fotografinje Nine Medved, ki se ukvarja predvsem z reportažno in portretno fotografijo, svoje znanje pa trenutno izpolnjuje pri Institut de la Photographie. I take FRANCE takes me je njena prva samostojna avtorska razstava, fotografije pa so nastale med leti 2011-13, ko je večkrat potovala v Francijo oziroma tam tudi živela.

Razstava bo na ogled v Kavarni Macchiato, Cankarjeva ulica 6, Maribor,  kjer jo bodo otvorili v soboto, 5. 10., ob 19.00 uri, in bo na ogled vse do 17. novembra 2013.

Razstava je sicer del celoletnega projekta I take Europe!, ki ga v klubu pripravljajo v sklopu Evropske prestolnice mladih 2013.

Tako so v začetku leta prepotovali kar 11 evropskih držav in v sodelovanju z različnimi tujimi organizacijami spoznavali tuje kulture, hkrati pa so povsod širili tudi slovensko tradicijo in glas o Mariboru. Sedaj Evropo prinašajo k nam in vabijo, da se udeležiš najrazličnejših dogodkov skozi katere boš lahko spoznala različne običaje vseh obiskanih držav, ne le Francije, ampak tudi Avstrije, Belgije, Češke, Finske, Italije, Portugalske, Romunije, Španije, Nizozemske in Srbije.

Vabljena na otvoritev razstave, ki te bo popeljala skozi francoske kotičke!

Vstop je brezplačen!