Otroci bodo izzvali slovenski parlament

V slovenskem parlamentu se obeta edinstvena razstava, ki bo dala misliti tako politikom kot tudi vsem ostalim, ki jo bodo obiskali.

6. 5. 2013

"Kaj je zame ljubezen?"

Na to vprašanje je v izjemno odmevnem mednarodnem projektu Zavoda LU likovno in pisno odgovorilo 571 otrok z vsega sveta, različnih veroizpovedi. Vse z namenom, da se otroci s pomočjo ljubezni povežejo med seboj.

otroci

Risbe o tem, kako razumejo ljubezen, si bodo namreč med seboj izmenjali.

Dela, ki so prispela iz vse Slovenije, držav nekdanje Jugoslavice, Indije, Kenije, Mozambika, Kambodže, celo Malawija, bodo od 21. maja naprej teden dni razstavljena tam, kjer si vsi želimo več povezovanja in ljubezni - v slovenskem parlamentu.

Otroci so nam dali misliti

"Izjemen odziv na akcijo je tudi mene pustil brez besed. Vključilo se je toliko slavnih, otroci pa so nam dokazali, da znajo veliko bolj iskreno deliti ljubezen in se povezovati med seboj kot odrasli. Iz teh risbic se lahko ogromno naučimo od njih," je o uspehu akcije povedala ustanoviteljica Zavoda LU in idejna vodja akcije Tina Gams.

Ne zamudi otvoritve!

To edinstveno razstavo, ki jo v teh časih svet še kako potrebuje, bo 21. maja 2013 ob 9. uri v avli parlamenta odprl predsednik državnega zbora g. Jani Veber, program pa bodo popestrili pevci otroškega pevskega zbora Mavrica ter Plesalci Luči. Dogodek bo povezovala voditeljica Sanja Macur.

Otroci bodo predsedniku Parlamenta v znak miru in sprave tudi predali ogromno Marjetico Ljubezni, ki so jo narisali otroci vrtca Ivana Glinška Maribor. Gre za delo, ki je na omrežju Facebook dobilo največ glasov izmed vseh 571 risb z vsega sveta.

Med povabljenimi sta tudi varuhinja človekovih pravic ga. Vlasta Nussdorfer ter župan Ljubljane g. Zoran Janković.

Razstavo si boš lahko ogledovala še ves teden, nato pa bodo risbe  zaokrožile po svetu, do src otrok z vseh koncev sveta.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri