Ognjeni spektakel - največje srečanje parkeljnov treh dežel!

28. novembra si vabljena v Podkoren na veliki Ognjeni spektakel - največje srečanje parkeljnov treh dežel!

Ognjeni spektakel - največje srečanje parkeljnov treh dežel! (foto: Kranjska gora) Kranjska gora
20. 11. 2014

Tradicija parkeljnov sega v daljno zgodovino, še v predkrščanske čase, ko so ljudje verjeli, da se pozimi na ta svet vračajo umrle duše. Že več kot stoletje pa so parkeljni spremljevalci Miklavža in od hiše do hiše strašijo tiste, ki med letom niso bili pridni.

Parklji so strahotni črni možje, ki hodijo od hiše do hiše in strašijo otroke. Izvirajo še iz poganskih časov, ko so ti zli duhovi postali spremljevalci in pomočniki Sv. Miklavža: svetnik je v skladu s krščanskimi vrednotami obdaroval pridne otroke, parkeljni pa so strašili poredne.

Lokalna turistična organizacija Kranjska Gora tako v petek, 28.11.2014 ob 18.00 uri, organizira OGNJENI SPEKTAKEL: Največje srečanje parkeljnov treh dežel.

Predstavilo se bo več kot deset skupin, poleg domačih tudi iz drugih krajev Slovenije, največje skupine pa prihajajo iz sosednje Koroške in Kanalske doline.

Več podrobnosti o prireditvi so ti na voljo tudi na spletnem naslovu www.kranjska-gora.si.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri