Oglej si Neishin novi (zelo drugačen) videospot Visoko nad oblaki

Neishina nova skladba Visoko nad oblaki je pika na i kampanje Zvoke v roke, ki ozavešča o pomembnosti znakovnega jezik, in je nastala v sodelovanju Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije in agencije Pristop.

Neisha (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
10. 12. 2014

Komunikacijski partner v kampanji je bil VAL 202, katerega poslušalci so v začetku kampanje izbrali tri najljubše zvoke (šumenje morja, žvrgolenje ptic in otroški smeh), ki so bili nato navdih za Neishino skladbo.

V spotu poleg Neishe in tolmačke znakovnega jezika Natalije Rot nastopa tudi Miss Universe Slovenije 2013 Sara Savnik, ki je pred leti zaradi poka nemarno vržene petarde oglušela na eno uho in si sedaj pri komuniciranju pomaga s slušnim aparatom.

Oglej si videospot:

Si vedela?

Za tisoče gluhih je edina možnost za sporazumevanje znakovni jezik, ki je 14. novembra 2014 v Sloveniji dobil tudi svoj uraden dan.

Slovenski znakovni jezik ima že več kot 3.000 znakov in se tako uvršča med enega najbolj razvitih znakovnih jezikov na svetu.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri