Odštekani festivali za ljubitelje nezemljanov in penisov!

Na tem norem in širnem svetu kar mrgoli nenavadnih festivalov. Med najbolj norimi od norih pa se zdita festivala Roswell UFO in Kanamara Matsuri. Preveri, za kaj gre ;)

25. 3. 2013

Poleg šanskega festivala Tomatina, Bunol (v bližini Valencie), na katerem se obiskovalci cel teden obmetavajo, valjajo in igrajo v zrelih paradižnikih (glej sliko), bi med najbolj odštekana festivala lahko uvrstili kar ...

Roswell UFO Festival, Roswell, New Mexico, ZDA

Festival nezemljanov in drugih vesoljskih bitij se bo letos odvijal od 5. do 7. julija.

Dogodek je posvečen padcu neznanega letečega predmeta, julija 1947, pri Roswellu. Pozneje je vojska trdila, da je bil meteorološki balon. Incident je še vedno predmet intenzivnih razprav med ufologi in privrženci teorij zarote. Več na www.ufofestivalroswell.com.

Kanamara Matsuri, Kavasaki, Japonska

Festival jeklenega falusa se odvija prvo nedeljo v aprilu (letos 7. aprila).

Penis je osrednji lik festivala in se pojavlja v vseh mogočih oblikah, strukturah, barvah in velikostih. Festival se je razvil iz vraževerja lokalnih prostitutk, ki so tako odganjale spolne bolezni. Danes ima festival obiskovalce iz vsega sveta, zaslužek pa namenijo raziskavam o AIDS-u.

In to seveda niti niso edini nori in odštekani festivali.

Preberi si več o festivalu kotalečega se sira, Coopers Hill, pa festivalu blata, Borjeong, in številnih drugih na spletni povezavi: Najbolj nori festivali!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri