Na spletu je zamrgolelo receptov za to zimsko pijačo in tudi mi smo se jo odločili poskusiti! Poglej, kako popolnoma enostavno narediš ...
... kuhan džin!
Tako je, kuhano vino je preteklost. Letošnje praznike bo dišalo po kuhanem ginu.
Izmed vseh receptov, ki smo jih našli na spletu, se nismo mogli odločiti, katerega bi poskusili, zato smo oblikovali kar svojega!
Za kuhan džin potrebuješ:
- džin (količina odvisna od tega, kako močnega želiš ;))
- 150 ml jabolčnega soka
- 2 žlici medu
- 1 mali ingver
- 2 palčki cimeta
- 5 klinčkov
- 1 pomarančo
- 1 ščepec pimenta
- nekaj zvezdic janeža
- po želji lahko dodaš tudi malo mletega čilija
Postopek:
Ingver naribaj, pomarančo pa olupi tako, da iz lupine narediš trakce. Najbolje, da vzameš bio pomarančo, saj bo šla z lupino vred v lonec.
Vse sestavine – razen gina – (vključno z ingverjem in pomarančnimi trakci) segrej v loncu in pusti, da se na rahlo kuha kakšnih 20 minut, vendar pazi, da ne zavre.
Nato dodaj džin in zabava se lahko začne!
Tukaj pa še nekoliko drugačen recept za ljubitelje rdečega kuhanega džina:
Pripravila: Nika Švajncer