Objavljen razpis za nadarjene posameznike s področij umetnosti, znanosti in športa

Zavarovalnica Triglav in Vse bo v redu, zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti, že četrto leto zapored vabita mlade in nadarjene posameznike s področij športa, umetnosti in znanosti, da se do 23. marca 2016 prijavite na razpis. Sredstva bo prejelo najmanj osem mladih talentov.

Na fotografiji: Mladi upi leta 2015 (foto: arhiv organizatorja) arhiv organizatorja
8. 3. 2016

Sredstva za podporo mladim upom bo tudi letos zagotovil zavod Vse bo v redu ter podjetje PRO PLUS.

Znani slovenski pevci pa bodo tudi tokrat gledalce poskušali prepričati z neverjetnimi preobrazbami in glasbenimi dosežki, tudi v korist bodoči generaciji mladih upov, ki si bodo s sredstvi iz skupnega fonda lahko privoščili nadgradnjo ali mirnejše nadaljevanje znanstvene, umetniške ali športne kariere.

Strokovna komisija bo med prejetimi prijavami na osnovi meril razpisa pripravila ožji izbor prijavljenih kandidatov, kamor bo uvrstila do 20 mladih nadarjenih posameznikov, starih med 16 in 19 let.

Med kandidati, ki se bodo uvrstili v ožji izbor, bo sredstva prejelo najmanj osem talentiranih mladih športnikov, umetnikov in znanstvenikov:

  • najmanj sedem mladih športnikov, umetnikov ali znanstvenikov bo na osnovi dogovorjenih meril izbrala razpisna komisija,
  • enemu nadarjenemu posamezniku pa bodo sredstva podeljena na osnovi javnega glasovanja na spletni strani www.mladi-upi.si.

Kandidati, ki se bodo uvrstili v ožji izbor, bodo javnosti predstavljeni na spletni strani www.mladi-upi.si, kjer si lahko ogledaš tudi dosežke 36 mladih upov, ki so v zadnjih treh letih že prejeli sredstva v skupni višini 160.000 EUR, ter si z njimi omogočili nadaljevanje kariere.