Obeležita mesec ljubezni z romantičnim oddihom v Opatiji

Približuje se maj, najbolj romantičen mesec v letu, in zakaj ga ne bi izkoristila, da svojo boljšo polovico odpelješ na popoln oddih na obalo, kjer že vse diši po poletju. Mestece Opatija, ki je le poldrugo uro oddaljeno od Ljubljane, se ponaša z bogato avstro-ogrsko tradicijo in številnimi privlačnimi kotički za pare.

Obeležita mesec ljubezni z romantičnim oddihom v Opatiji (foto: Liburnia Hotels & Villas) Liburnia Hotels & Villas
19. 4. 2022 | Promocijsko sporočilo

Ta biser Jadrana je čudovita destinacija za sproščujoč dopust v dvoje, presenečenje ob obletnici ali preživljanje medenih tednov, saj mesto odlikujejo lepo ohranjene kulturne znamenitosti, čudoviti parki in sprehajališča pa tudi izjemne kulinarične specialitete. Privošči si romantično razvajanje in si z ljubljeno osebo pričaraj nepozabne trenutke, ki vaju bodo povezali in napolnili z energijo.

Idealni sprehodi za romantične duše

Opatija, ki jo imenujejo tudi Jadranska Nica, je prepoznana kot ena izmed top turističnih destinacij. Sprehajališče Lungomare, ki povezuje slikovito ribiško vasico Volosko z Opatijo in naselji Ičići, Iko in Lovranom, se vije mimo očarljivih zalivov in ponuja prekrasne razglede. Urejene steze vodijo mimo najlepših opatijskih plaž in arhitekturnih biserov iz 19. stoletja, na poti pa boste naleteli tudi na številne druge znamenitosti, kot so kip deklice z galebom in park Angiolina z vilo, ki jo je leta 1844 zgradil Iginio Scarpa kot simbol ljubezni do svoje žene, po kateri nosi ime. Ta 10-kilometrska pot je idealen sprehod za romantične duše. Za odmor so ob sprehajališču kot nalašč klopi, s katerih lahko občudujeta sončni zahod, ustavita pa se lahko tudi v kateri od brezčasnih kavarn v avstrijskem slogu.

Razvajanje v dvoje

V tem času so v opatijskih hotelih Ambasador in Palace Bellevue pripravili posebno ponudbo za romantični oddih, s katero lahko razveseliš svojega partnerja. Se sploh spomniš, kdaj sta se nazadnje tako razvajala? Ob prihodu vaju bodo pričakali s kozarcem penine in jagodno-čokoladnimi dobrotami, v ponudbo pa je vključen tudi zajtrk v postelji in večerja s 4-hodnim menijem Affectionate Love v prijetnem vzdušju restavracije Cubo hotela Ambasador ali v nepozabnem okolju »jame« v samem srcu Hotela Palace Bellevue. Po celodnevnem raziskovanju mesta in okolice se vama bo prilegla tudi aromatična masaža Aphrodisiac

Topli pomladni dnevi kar kličejo po preživljanju oddiha z roko v roki najdražje osebe ob šumenju morskih valov in zvoku škržatov. Skupaj razmigajta in poživita telo s plavanjem, savnanjem in sproščujočimi rituali v wellness centru ter pozabita na skrbi ob odličnih lokalnih poslasticah. Ljubezen, kot vemo, gre skozi želodec. Romantična opatijska riviera ponuja obilo možnosti za kakovostno preživljanje časa, od športnih aktivnosti do spoznavanja kulturne dediščine in lokalne kulinarike, ki bodo zagotovo navdušili številne zaljubljene duše.