Ob 100. obletnici nesreče še enkrat Titanik, a v 3D

Pred stotimi leti, 15. aprila 1912, se je mogočna potniška ladja Titanik na poti iz Southamptona v New York zaletela v ledeno goro.

4. 4. 2012

Potopila se je v rekordnih treh urah.

Pred 15 leti pa je režiser James Cameron z zgodbo o prepovedani ljubezni na krovu nesrečnega Titanika začaral svet.

Ljudje so drli v kinematografe, ženske so jokale in Celin Dion je pela My heart will go on. Ena izmed največjih uspešnic Hollywooda je bila rojena.

Zdaj si bo kultno zgodbo o Titaniku in ljubezni, ki je med zvezde ponesla tudi Kate Winslet in Leonarda DiCapria, mogoče ogledati tudi v 3D-tehniki.

»3D-tehnika poudarja najbolj vznemirljive in najbolj čustvene trenutke filma,« je ob tej priložnosti povedal režiser Cameron in dodal, da je v novi različici lažje občutiti, kaj so doživljali udeleženci pomorske nesreče, ki je zahtevala 1.517 življenj. Cameron velja za perfekcionista, ko gre za njegovo delo, in pri natančnem proučevanju svojega filma je menda našel nekaj napak, a baje za novo različico ni spremenil niti enega samega kadra. Pri pretvorbi filma v 3D je sodeloval s 300 mojstri računalniške grafike, ki so v projekt vložili 750 tisoč ur.

Seveda ne manjka tudi kritikov, ki Cameronu očitajo, da želi samo zaslužiti z obletnico tragedije.

»Poglejte, vedno se bo našel kdo, ki se bo poscal v juho nečesa še tako dobrega,« je bil neposreden režiser, »ampak film sem posnel zato, da bi se spominjali Titanika. Fascinirala me je zgodba, pritegnila me je zgodovina, ganil me je pogum ljudi, ki so izgubili življenje.«

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri