O teorijah zarote iz ust slovenskih politikov

So za Chavezovo smrt res krive ZDA? Kaj o tem menijo Igor Lukšič, Matej Tonin, Gregor Virant in Ljudmila Novak lahko beremo v zadnji reviji Lee.

O teorijah zarote iz ust slovenskih politikov (foto: shutterstock) shutterstock
13. 3. 2013

Povzemamo ...

Igor Lukšič

"Ne vem, kdo je kriv za njegovo smrt. Pri velikih nasprotnikih velikih sil so informacije, da naj bi umrli naravne smrti, vedno znane kot opravičilo, sum, kot se je pokazalo pri Jaserju Arafatu, Gadafiju ali pri Saddamu Husseinu."

Matej Tonin

"To ve samo CIA. Zgodovinski pregled delovanja svetovno znanih obveščevalnih služb, kot so CIA, MOSAD, MI6 ali KGB (danes FSB), zgovorno kaže na to, da tovrstne službe uporabljajo zelo radikalne ukrepe za odstranitev oseb, ki ogrožajo njihove interese. Aktualni primeri nekdanjega ruskega agenta Alexandra Litvinenka, primer nekdanjega ukrajinskega predsednika Viktorja Juščenka in mnogo primerov iz časov hladne vojne dokazujejo, da svetovno znane obveščevalne službe razpolagajo s snovmi in pripomočki, ki simulirajo najrazličnejše bolezni ali povzročijo nenaden zastoj srca."

Gregor Virant

"Ko gre za tragične dogodke, ki pretresejo cele nacije, so teorije zarote eden izmed mehanizmov, s katerimi si ljudje lajšajo bolečino. Ker so seveda takšne teorije zelo redko utemeljene na dejstvih, so pogosto zelo neokusne in včasih celo nevarne, zato jih ni primerno hraniti s subjektivnimi špekulacijami. Vse, kar lahko povem v zvezi s prezgodnjo smrtjo predsednika Chaveza, je iskreno sožalje venezuelskemu narodu."

Ljudmila Novak

"ZDA imajo res velik vpliv na svetovno politiko, vendar vsi vemo, da bolezen ne izbira ljudi po funkcijah, zato menim, da je Chavez umrl zaradi zdravstvenih razlogov. Razen če je mislil na to, da je zaradi ZDA doživel toliko vznemirjenj ali stresa in je zato zbolel. (smeh)"

Več o teorijah zarote, pa tudi tem, kdaj teorija zarote preneha biti teorija zarote in postane čisto prav resnica, si preberi na naslednjih spletnih povezavah:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri