O napovedovanju vremena, brezpilotnih letalih in 3D tiskanju!

Bi rada izvedela, zakaj je težko napovedati vreme, kako pri avtomobilu izmerimo porabo goriva in izpuste onesnažil ter kako poteka 3D tiskanje?

23. 9. 2014

Na ta in še mnoga druga vprašanja ti bodo z zanimivimi prikazi in eksperimenti odgovorili študentje Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani na 5. Dnevih strojništva, ki bodo potekali od torka, 23. septembra, do petka, 26. septembra 2014, od 9. do 13. ure in v nedeljo, 28. septembra 2014, od 11. do 18. ure.

Študentje bodo predstavili biodinamični testirni sistem za merjenje vnosa vibracij v roko, virtualni simulator varjenja, sistem za lasersko merjenje in izdelavo zahtevnih tridimenzionalnih oblik, ogledali si boste daljinsko vodena brezpilotna letala izdelana za sodelovanje na mednarodnih študentskih tekmovanjih »Design/Build/Fly«, izvedeli kako je mogoče izluščiti skrito informacijo, kako neslišno postane slišno ter kako deluje akustična kamera. To pa seveda ni vse, zanimivih in uporabnih prikazov bo na ogled in preizkus še veliko več.

Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani je ena izmed najboljših raziskovalno - visokošolskih ustanov v Sloveniji. Izobražuje inženirje, ki so kos najzahtevnejših izzivom prihodnosti ter so snovalci inženirskih rešitev, ki se odražajo v prodoru slovenske industrije na svetovna tržišča. So iskani in lahko zaposljivi doma in v tujini. Prireditev je namenjena predstavitvi študentskih izdelkov in projektov, ki so nastali v sklopu študijskega procesa ter za potrebe udeležbe na univerzitetnih tekmovanjih. Namen prireditve je obiskovalcem približali in popularizirati strojništvo kot vedo, ki se ukvarja s temeljnimi in predvsem uporabnimi vidiki človeškega okolja.

Vsi predstavljeni projekti so rezultat uspešnega sodelovanja med študenti in profesorji, ki s svojimi dosežki na mednarodnih tekmovanjih prispevajo k večji prepoznavnosti slovenskih tehničnih inovacij.

Strojništvo je izziv, ki ponuja veliko možnosti za udejstvovanje in priložnosti za izdelavo kreativnih rešitev. Vabljena si, da se na Dnevnih strojništva v to tudi sama prepričaš. Opisi predstavitev so dostopni na spletni strani.

Dneve strojništva si lahko ogledaš z nakupom muzejske vstopnice. 

Vabljena tudi na Dneve fizike!

Vabljena si tudi že na tradicionalne Dneve fizike, ki bodo potekali od torka, 14. oktobra, do petka, 17. oktobra 2014, od 9. do 13. ure in v nedeljo, 19. oktobra 2014, od 11. do 18. ure. Več informacij je objavljenih na spletni strani: www.tms.si

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri