NOVI Cosmo ti ta mesec prinaša super DARILO - brezplačen letni PLANER (ja, čisto vsakemu smo ga priložili)

Danes je končno napočil dan za novo, oktobrsko številko revije Cosmopolitan! In to tisto, ki se je vsako leto najbolj razveseliš - z brezplačnim letnim planerčkom! Poglej si ga! 😍

NOVI Cosmo ti ta mesec prinaša super DARILO - brezplačen letni PLANER (ja, čisto vsakemu smo ga priložili) (foto: Cosmopolitan Slovenija) Cosmopolitan Slovenija
29. 9. 2022

Vsak zadnji četrtek v mesecu je dan za NOVO številko revije Cosmopolitan, tokrat smo oktobrsko številko v celoti posvetile ŽENSKEMU ZDRAVJU!

Tole je o naši novi številki povedala naša art direktorica Petra:

Moja največja hiba v življenju je, da imam izredno visok prag bolečine. Z mano mora biti res nekaj hudo narobe, da priznam, da ne morem več. To me je v preteklosti stalo zdravja, prav na ta račun pa sem veliko svojega časa preživela v bolnišnicah. Ko enkrat telo pregori in zboli, je pot nazaj počasna in na trenutke tudi precej težka.

Nasveti zdravnikov so v mojem primeru delovali le deloma, saj operacije in zdravila niso odpravile tistega, kar je povzročalo bolezen. Na neki točki sem imela vsega dovolj in začela sama raziskovati, kaj se pravzaprav dogaja z mano. Imela sem srečo, da sem spoznala dekle, ki je preživljala iste težave in se iz njih izkopala. Dala mi je moč in navdih, da se s popolno spremembo življenjskega sloga stvari resnično da postaviti na pravo mesto.

Z njeno pomočjo sem spoznala čudovite ljudi, ki so mi pomagali okrevati. Najtežja in največja naloga pa je bila na meni. Popolnoma sem morala spremeniti svoj način življenja (z zdravo prehrano, naravno kozmetiko, redno športno aktivnostjo, jogo ...) in sprejeti to, kar se z menoj dogaja. Naučila sem se, da je največja moč spremembe ravno v nas samih in da so stvari, s katerimi te spremembe dosežemo, precej preproste.

Vesela sem, da smo se to številko revije (in Cosmo konference), ki je pred tabo, odločile posvetiti ženskemu zdravju. Ženske smo ena taka hecna in kompleksna bitja, ki še preveč rade ugajamo drugim, pri tem pa pozabimo na osnovne stvari pri sebi. Zato se moramo postaviti na prvo mesto, kajti svet bo že počakal.

- Petra Cvelbar, art direktorica

Uredništvo odgovarja: Kako boš ta mesec poskrbela za svoje zdravje?

Ta mesec bom nadaljevala s svojimi rutinami, ki negujejo moje fizično in mentalno zdravje: toplo limonado na tešče, meditacijo, pozitivnimi afirmacijami, čim več časa, preživetega zunaj, uravnoteženo prehrano, pisanjem dnevnika, čim več časa zase (jesen je popolna za pomirjujoče kopeli s knjigo v roki).

- Katja Kozlevčar, modna urednica

Novo sezono začenjam s potenjem med štirimi stenami. Ne morem verjeti, da sem leta živela v zmotnem prepričanju, da savnanje nikakor ni zame, čeprav gre za enega najstarejših lepotnih ritualov. Po tem, ko sem se končno otresla strahu in predsodkov pred vročino, soparo in švicanjem med neznanimi golimi telesi, sem lahko preskočila na super blagodejne učinke, ki jih savna prinaša. Toplo priporočam.

- Nina Vidrih, urednica fotografije

Jesen sem začela s covidom, ki sem se mu spretno izogibala vse od začetka pandemije, ter polomljeno roko. Zato si jo bom vzela veliko bolj na izi in se res osredotočila samo na to, da se bom počutila stoodstotno v redu.

- Kaja Berlot, izvršna in spletna urednica

Vsaki izdaji naše oktobrske številke pa smo tradicionalno priložile tudi čisto svež COSMO KOLEDARČEK, ki je tudi tokrat tematsko obarvan.

Tudi ta te bo celo leto namreč spodbujal, da poskrbiš za svoje zdravje!